Σε λειτουργία από σήμερα ο προαστιακός στον Ταύρο

Ο νέος σταθμός του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, τέθηκε σήμερα (Τετάρτη) σε λειτουργία, ως τμήμα του Προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά – Αθηνών, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 και Κορυτσάς.
Εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο σταθμός του Ταύρου δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου «Ανακαίνιση σιδηροδρομικής γραμμής και κατασκευή ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνας – Τρεις Γέφυρες», όπως ονομαζόταν η σύμβαση 994/2005.

Αντίθετα, η αρχική μελέτη προέβλεπε σταθμό στον Κεραμεικό, η όποια όμως κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έπειτα από προσφυγές κατοίκων.

Έτσι, το υπουργείο Μεταφορών, σε συνεννόηση με τον τοπικό δήμο, ζήτησε τη δημιουργία νέας στάσης στον Ταύρο και τροποποίηση του αντικειμένου της σύμβασης.

Παρά τη λειτουργία του σταθμού πάντως, όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το σταθμό θα έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πολύ αραιών δρομολογίων.

Καθώς το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της προαστιακής γραμμής του Πειραιά βρίσκεται σε ισχύ επ’ αόριστον, οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό του Ταύρου ανά μία ή ανά δύο ώρες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση