ΣΕ ΚΕΠ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΚΥΜΑ» ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν έτσι εύκολα τα όπλα και τα… γραφεία προσωπικού είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήδη ετοιμάζουν τη νέα τους «επίθεση», με αφορμή τη διαθεσιμότητα-απολύσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodiokisi.gr, τη Δευτέρα, δίνουν ένα «καίριο» χτύπημα στη λειτουργία του κράτους επεκτείνοντας, όπως τονίζει στην aftodioikisi.gr ο Θωμάς Μπιζάς, μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τις καταλήψεις τους, για πρώτη φορά, ακομη και σε παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να φύγει οποιοδήποτε έγγραφο για προς απόλυση εργαζόμενους. Παράλληλα ξεκινούν νέο «κύμα» καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια: «Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012, προχωρούμε σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτιρίων και των υπηρεσιών των Δήμων ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα στοιχεία να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Και μήνυμα προς δημάρχους να κλείσουν τα δημαρχεία

Παράλληλα εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί τους δημάρχους (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία των δήμων. «Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε. Δήμων να αποφασίσουν από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Νοεμβρίου 2012 την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφασή τους για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην  απόφαση, το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες καταλήψεις στα δημαρχεία (ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr πως περισσότερα από 200 δημαρχεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη), ενώ την προσεχή Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί:

  • στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και
  • συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Καρόλου.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό πρακτικά για τους πολίτες, από τους οποίους η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί την κατανόησή τους; Πως τα σκουπίδια θα αρχίσουν να «επανεμφανίζονται» στους δρόμους των δήμων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη φύλαξη των παιδιών των εργαζόμενων γονέων, ενώ δε θα μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή μέσω ΚΕΠ με το Δημόσιο (και είναι πάρα πολλές), αφού θα είναι κλειστά.

24ωρη απεργία από το Συνδικάτα ΠΑΜΕ

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το Συνδικάτο Α’ και Β’ Βαθμού των ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής, (από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) πραγματοποιεί την προσεχή Δευτέρα 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ

 

Διαβάστε επίσης:
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΑΧΗ & ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
200 και πλέον δήμοι υπό κατάληψη
Ωραιόκαστρο: Νέα «υποδοχή» το απόγευμα στο Φούχτελ
ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΜΑΧΗ» ΣΤΗ ΔΕΘ

Κλειστός επ’ αόριστον και ο Δήμος Παύλου Μελά
Επ’ αόριστον «λουκέτο» βάζει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

ΠΑΜ-Θ: Διήμερο «λουκέτο», όχι στην απόλυση 25 υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ
Κ. Μακεδονία: Λουκέτο στην περιφέρεια, δε στέλνει καμία λίστα

Ασκούνης σε Φούχτελ: Μην απαξιώνεις την προσφορά των υπαλλήλων μας
Φούχτελ: 1.000 γερμανοί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων
Καμίνης προς Φούχτελ: Μην πετάς «ρουκέτες»
«Συμπαραστάτης» Αθήνας σε Φούχτελ: Για 1 εκ. δημότες, έχουμε 4 υπαλλήλους. Εσείς;
Φούχτελ: Παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά μου
ΠΟΕ-ΟΤΑ σε εσωτερική «τρόικα»: «Ποιος κυβερνά τη χώρα;»
Γερμανός πρόξενος: «Έχετε φοβερή ενέργεια αλλά δεν βοηθάει το σύστημα»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!