σε-ετοιμότητα-εν-όψει-της-κακοκαιρίας-998927
ΔΗΜΟΙ | 09.03.2022 | 15:36

Σε ετοιμότητα εν όψει της κακοκαιρίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ ο Δήμος Φυλής

Σε ετοιμότητα, εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων του διήμερου 10 και 11 Μαρτίου 2022, τέθηκε ο Δήμος Φυλής.

Η πρόγνωση του καιρού κάνει, επί του παρόντος, λόγο για μικρή χιονόπτωση στα μεγαλύτερα υψόμετρα, αλλά ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν εφησυχάζει. Με εντολή του, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη μεταφέρει το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Παναγία Κανάλα, ώστε, αν χρειαστεί, να επιχειρήσει άμεσα, με προτεραιότητα τους τρεις κρίσιμους οδικούς άξονες, δηλαδή τη Λεωφόρο Φυλής, την Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω και την Λεωφόρο ΝΑΤΟ (Μεγάλου Αλεξάνδρου). Εξ άλλου ο Χρήστος Παππούς συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, το μεσημέρι της Τετάρτης 9ης Μαρτίου 2022, με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Αττικής, με αντικείμενο το γενικότερο συντονισμό εν όψει της νέας  κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, οι συνδημότες μας θα πρέπει, για το επόμενο διήμερο, να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους με βασικό σκεπτικό τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. Εξυπακούεται ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνουν από σήμερα τις αναγκαίες προμήθειες για τους ίδιους και για τα κατοικίδιά τους.

Για όσους είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, τα οχήματά τους θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν και μετά το κρίσιμο διήμερο, δηλαδή στις 12 και 13 Μαρτίου 2022, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για παγετό.

Επίσης συνιστά προσοχή, ώστε να μην προκληθούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης των κατοικιών και να γίνεται λογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο και προκληθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης.