Σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα παρόντος του Πούτιν ο Πατούλης

Στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας» που πραγματοποιείται στη Μόσχα το διάστημα 3 έως 7 Οκτωβρίου παρέστη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Ρώσος Αν. υπουργός Ενέργειας Anton Inyutsyn, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

To Διεθνές Φόρουμ θα επικεντρωθεί στα θέματα του φυσικού αερίου, της κλιματικής αλλαγής, του άνθρακα και της ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με άλλα ενεργειακά θέματα. Παράλληλα αντικείμενο συζήτησης είναι οι προοπτικές του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας και στο πως θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της διεθνούς συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ αύριο Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο των Δημάρχων με επίκεντρο την ενέργεια ως παράγοντα ανάπτυξης των αστικών πόλεων.

Ο κ. Πατούλης κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα του Συνεδρίου παρακολούθησε την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν ο οποίος μεταξύ άλλων προσδιόρισε τη θέση της Ρωσίας στη παγκόσμια κοινότητα, στον τομέα της ενέργειας.

Ειδικότερα ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει την προμήθεια του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ευρώπης, με δεδομένο ότι, όπως ανέφερε, παρατηρείται στασιμότητα στην αγορά υγροποιημένου αερίου, σε αντίθεση με τη χρήση των αγωγών στην Ευρώπη.

Παράλληλα επισήμανε πως σε 20 χρόνια η ανθρωπότητα θα χρειαστεί 30% περισσότερη ενέργεια, γεγονός που θα συμβάλλει σε επέκταση των αγορών ενέργειας, τονίζοντας ότι τα πλησιέστερα 20-25 χρόνια οι υδρογονάνθρακες θα παραμείνουν μια από τις βασικές πηγές ενέργειας. Αναφερόμενος στις κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα, σημείωσε πως χρησιμοποιούνται από ορισμένες χώρες για ανταγωνισμό και την προώθηση των συμφερόντων τους.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως τα στοιχειώδη αμοιβαία συμφέροντα των δύο χωρών αργά ή γρήγορα θα συμβάλουν στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, ενώ σε ότι αφορά τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Β.Κορέα τόνισε πως η Ρωσία σχεδόν δεν έχει διμερές εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα. «Κάθε πολεμοχαρής ρητορική σχετικά με τη Βόρεια Κορέα είναι επικίνδυνη, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Φόρουμ ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που σχετίζονται με τις ενεργειακές προοπτικές της χώρας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ.Σταθάκη, αλλά και με άλλους εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, σημαντικών χωρών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΟΥΤΙΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!