Σαξώνης: Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας έπαιρναν τα χρήματα σε σακούλες - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
8
Δεκέμβριος
Back

Σαξώνης: Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας έπαιρναν τα χρήματα σε σακούλες

«Στο γραφείο μου γινόντουσαν οι συναλλαγές, μισή ώρα μετά το σχόλασμα των υπαλλήλων, έδινα τα χρήματα σε μια πρόχειρη σακουλίτσα», είπε κατά τη σημερινή του απολογία για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων και πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Σε ερώτηση του προέδρου για το εάν ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έπαιρνε χρήματα ο Σαξώνης απάντησε: «Ο δήμαρχος έπαιρνε χρήματα μέχρι το 2006, μετά αυτό σταμάτησε». Όσο για τις συναλλαγές με το Μιχάλη Λεμούσια μετά το 2006, ο Σαξώνης ανέφερε πως μεταφέρθηκαν από το γραφείο του στο μαγαζί που είχε επειδή τα ποσά ήταν υπέρογκα «ξεπερνούσαν τις 200-300 χιλιάδες ευρώ το μήνα».

«Σχέδιο Λεμούσια»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Π. Σαξώνη στη σημερινή απολογία του, το σχέδιο της υπεξαίρεσης του δήμου ήταν σχέδιο του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια. «Εγώ εντολές έπαιρνα, εντολές εκτελούσα», δήλωσε αρχικά στην απολογία ενώπιον της έδρας προσθέτοντας: «H ευθύνη μου είναι μεγάλη αλλά εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι της ευθύνες τους».

Υποστήριξε πως τον πλησίασε από την αρχή ο Λεμούσιας και τον ρώτησε πως μπορούν να υπεξαιρέσουν χρήματα για την ενίσχυση της «Αναγέννησης», του συνδυασμού που επικεφαλής ήταν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο Σαξώνης υποστήριξε πως στην αρχή εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, ωστόσο ο Μ. Λεμούσιας του είπε: «Εγώ ασκώ διοίκηση και στο δήμο και στην “Αναγέννηση”».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Όταν τον ρώτησα τι γνωρίζει και αν γνωρίζει ο δήμαρχος, ο Λεμούσιας μου είπε: “O δήμαρχος δεν θέλει να γνωρίζει από που είναι αυτά τα χρήματα που είναι στο γραφείο του.”, και μια κίνηση του χεριού του έδειξε την πόρτα του δημάρχου υποδεικνύοντας ότι εκεί πάνε τα χρήματα».

Η υπεξαίρεση, σύμφωνα με τον Π. Σαξώνη, διήρκεσε πολλά χρόνια και τα ποσά ξέφυγαν. «Δεν μπορούσα να το σταματήσω παρά μόνο όταν τελείωσε ο έλεγχος το 2008 και διέρρευσε το έγγραφο ενός ταμείου. Πήγα και συνάντησα ένα πρωί τον Λεμούσια στο γραφείο του και του είπα: “Τι θα κάνουμε;” Και μου απάντησε: “Εγώ δεν ξέρω τίποτα, βρες τα με τον δήμαρχό σου, εγώ είμαι καλυμένος”». Κλείνοντας ο Σαξώνης του απάντησε: «Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα αρχίσω κι εγώ να μιλάω».

Ένταση με σύζυγο κατηγορουμένου

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ του Π. Σαξώνη και της συζύγου ενός εκ των κατηγορούμενων για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, με τη λήξη της δίκης, η γυναίκα πλησίασε τον κύριο κατηγορούμενο για την υπόθεση και τραβώντας τον από την μπλούζα τον ρωτούσε εν μέσω κρίσης «Πες μου αν σε κάλυπτε ο άνδρας μου». Ο Π. Σαξώνης προσπάθησε να παραμείνει ήσυχος, ενώ η γυναίκα τα έβαλε και με κάποιους από τους δικηγόρους οι οποίοι προσπάθησαν να την απομακρύνουν.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!