Σάρωσε τα βραβεία η θεατρική ομάδα του Δ.Νίκαιας–Αγ.Ι.Ρέντη στο Δίστομο

Για την προσπάθεια και τα βραβεία που απέσπασε η θεατρική ομάδα του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη «ΡΕΝΔΙΑ ΛΕΞΙΣ» στο Φεστιβάλ Διστόμου, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε τα εξής:

«Για τη θεατρική ομάδα του Δήμου μας θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλές σελίδες. Αφενός γιατί είναι μια ομάδα που λειτουργεί πάνω από είκοσι χρόνια, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο στο κοινό της πόλης σημαντικά έργα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας. Αφετέρου γιατί η δουλειά που γίνεται στα μέλη της, που αριθμούν πάνω από 50 ανθρώπους, είναι ουσιαστική. Εκτός από τις δυο παραστάσεις που παρουσιάζει κάθε χρόνο –η μια παιδική-, τα μέλη της έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικούς κύκλους μαθημάτων σε σχέση με την τέχνη του θεάτρου, την υποκριτική, αυτοσχεδιασμούς, την ιστορία θεάτρου και ορθοφωνία.

Φέτος η σκηνή ενηλίκων επέλεξε το αριστουργηματικό έργο του Roberto Cossa “LA NONNA”, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή. Ένα έργο διαχρονικό, που ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία. Και είναι δοσμένο με τόση προσοχή και σεβασμό στο κείμενο και τους στόχους του συγγραφέα, που κέρδισε την προσοχή και την αποδοχή του κοινού, όπου παρουσιάστηκε.

Με το έργο αυτό συμμετείχε ο Δήμος μας, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2017». Και η δουλειά της ομάδας μας δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Τιμήθηκε από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ με τέσσερα βραβεία:
• Καλύτερης Παράστασης,
• Σκηνοθεσίας,
• Β’ Αντρικού ρόλου (Δημήτρης Σερέτης),
• Μουσικής Επιμέλειας (Στέλιος Μέξης).

Το έργο αυτό, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, η παιδική σκηνή θα παρουσιάσει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Τύμπανα τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα» σε σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη».

Sep 01 Kipotheatro_2017_ Sep 02 Kipotheatro_2017_ Sep 03 Kipotheatro_2017_

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΒΡΑΒΕΙΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!