σάμος-στο-επίκεντρο-της-αντιπαράθεση-1119538
ΔΗΜΟΙ | 29.03.2023 | 18:54

Σάμος: Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων του δήμου Ανατολικής Σάμου

Για καθυστέρηση στην αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων έκανε λόγο στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξη “Η Σάμος Αλλάζει”, εστιάζοντας στην πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου εσωτερικών σύμφωνα με την οποία διατίθεται το ποσό των 2.450 ευρώ για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Η δημοτική παράταξη επισήμανε ότι χρειάζονται ακόμη ένα εκατομμύριο για να μπορέσει να δημοπρατήσει ο δήμος Ανατολικής Σάμου όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Ο κ. Ζάχαρης ανέφερε μεταξύ άλλων στον δήμαρχο ότι πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα είναι χρονοβόρα, όπως θα ήταν και η αποκατάσταση μέσω της ΚΤΥΠ Α.Ε που χαρακτήρισε ως μία λανθασμένη επιλογή όπως είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή ως παράταξη.

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής του νομού προχώρησε σε νέα ενημέρωση, αναφέροντας ότι ήδη ο δήμος Ανατολικής Σάμου είχε λάβει στις 16 Νοεμβρίου 2022 το ποσό του 1.100.000 ως αρχική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων για τα οποία είχε υποβληθεί μελέτη.

Συνολικά σύμφωνα με τον κ. Στεφανάδη και την ενημέρωση που έλαβε από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει λάβει συνολικά το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων σχολικών κτιρίων του.