σ-ε-δ-η-καταγγελία-για-τον-αντιδήμαρχο-439269
ΔΗΜΟΙ | 13.04.2022 | 16:08

Σ.Ε.Δ.Η : Καταγγελία για τον Αντιδήμαρχο Ηλιούπολης

Σε καταγγελία προχώρησε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης μετά και τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν μέρος στην υπηρεσία ΤΑΠ του Δήμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων :

<<Ο αντιδήμαρχος απαίτησε από την προϊσταμένη του τμήματος να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης του ΤΑΠ που έχει υποβάλει συγκεκριμένος δημότης. Σε απάντηση της προϊσταμένης ότι θα πρέπει να προσκομισθούν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί το αίτημα του πολίτη, ο αντιδήμαρχος όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος χτυπώντας με μπουνιές το γραφείο της, ενώ τον κρατούσαν δυο συνάδελφοι για να μην της επιτεθεί, κραύγαζε: «….Όταν θα μπαίνω στο γραφείο σας θα σηκώνεστε όρθια και θα βαράτε προσοχή, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες «κότες» (εννοώντας ποιούς άραγε;; τους άλλους αντιδημάρχους..!!) που σας μιλάνε ευγενικά. Θα κάνετε ότι λέω εγώ και ας μην είναι νόμιμο προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο δημότης»!!!!

Παρεμπιπτόντως στο φάκελο του δημότη τα σχέδια του μηχανικού είναι υπογεγραμμένα από τον «ανιψιό του»….. Κάθε συνειρμός θεωρούμε ότι είναι δόκιμος ….. Η ανάρμοστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου συνεχίστηκε εξαπολύοντας μάλιστα απειλές και εκφοβισμούς προς την συναδέλφισσα αναδεικνύοντας έτσι, αυτό που επιμελώς προσπαθεί ο ίδιος και η διοίκηση να κρύψει, το αντεργατικό τους πρόσωπο που θέλει τους εργαζόμενους υποτακτικούς της εκάστοτε διοίκησης χωρίς θεμελιωμένα δικαιώματα, ευθύνη και φυσικά αξιοπρέπεια. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαξιωτική και επικίνδυνη συμπεριφορά του αντιδημάρχου εναντίον εργαζόμενης και κύρια το μήνυμα που στέλνει με τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές του, στο όνομα τάχα της ταχύτερης εξυπηρέτησης δημοτών.

Aς γνωρίζει λοιπόν ο αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή την οποία εκπροσωπεί, ότι τέτοιες αυθαίρετες και αυταρχικές πρακτικές εναντίον των υπαλλήλων, ούτε μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν. Γνωρίζουμε ως εργαζόμενοι και τα δικαιώματα και τις ευθύνες μας απέναντι κύρια στους δημότες και το λαό μας, που χρυσοπληρώνει σε αναμονή και χρήμα όσον αφορά τις δικές τους ανάγκες, από ένα κραταιό σύστημα που χρόνια τώρα κρατάει τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό.

Καλούμε τον Δήμαρχο να συμμαζέψει αν βέβαια μπορεί, τους εκπροσώπους της δημοτικής του αρχής από τέτοιες συμπεριφορές και να τους θυμίσει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι βιλαέτι κανενός…… ΕΠΙΠΛΕΟΝ καλούμε τον δήμαρχο να συναντήσει επιτέλους το νέο Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ το οποίο δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα (εδώ και 5 μήνες) για να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συνάδελφους να μην υποκύπτουν σε αντίστοιχες συμπεριφορές και να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά και την αξιοπρέπεια τους μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ με οδηγό πάντα το δίκαιο του λαού και των εργαζομένων του τόπου μας.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να απαντήσουν σε αυτές τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές συμμετέχοντας στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απριλίου 2022 από τις 9.00π.μ. – 12.00μ.μ. με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.