Ρόδος: Επιτροπή εργαζομένων στα ξενοδοχεία- Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό Ρόδου, σήμερα,στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ρόδου, με αίτημα την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό είναι εκτός δουλειάς, χωρίς εισόδημα. Ένα τμήμα τους περιμένει να ενταχθεί στα «μέτρα στήριξης», που δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα βασικά.

Την ίδια στιγμή όμως, το κράτος, ο δήμος, απαιτούν από μας να πληρώνουμε κανονικά φόρους, δημοτικά και άλλα «ανταποδοτικά» τέλη. Είναι μάλιστα προκλητικό ότι οι επιχειρήσεις που ήταν υπό το καθεστώς αναστολής λειτουργίας όλο το προηγούμενο διάστημα είναι απαλλαγμένοι από τα δημοτικά τέλη. Δεν μιλάμε φυσικά για τα μικρομάγαζα και τους επαγγελματίες με τους οποίους λίγο πολύ είμαστε στην ίδια μοίρα.

Αλλά είναι πραγματική πρόκληση να είναι απαλλαγμένοι οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού από τα δημοτικά τέλη και να τα πληρώνουν οι άνεργοι, αυτοί που ψάχνουν να βρουν πώς θα ταΐσουν τις οικογένειές τους!

Διεκδικούμε να απαλλαγούμε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, από τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους άλλα τέλη που εισπράττει ο δήμος. Να ισχύσει αυτό για όλους τους ανέργους, τους ενταγμένους στο καθεστώς αναστολής, τους ελαστικά απασχολούμενους, για όσο διαρκεί η κρίση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΟΔΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!