ΡΙ.ΚΙ.Π. BBB: Σοβαρό το θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί, κάθε μήνα, τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής.

“Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και δημοσιοποιεί τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τακτικά κάθε μήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Β.Β.Β. εξακολουθεί ακόμη και σήμερα, μετά από δημόσιες διαβεβαιώσεις, να παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014 με πληροφορίες και χάρτη, ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ακτές που εποπτεύονται ( με πρόταση και λεπτομερή μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. το 2016) .

Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

Η ανάγκη για την καλύτερη επόπτευση των υδάτων ακτών κολύμβησης επιβάλει αυξημένο και πυκνό δίκτυο σημείων δειγματοληψίας. Με πρόσφατο δελτίο τύπου η Διεύθυνση  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καλεί όλους του φορείς να καταθέσουν προτάσεις για νέα σημεία δειγματοληψίας .

Ελπίζουμε η Δημοτική αρχή να ευαισθητοποιηθεί και να στείλει έως τις 15/9 συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :

(http://rikipvvv.blogspot.gr/ – ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

  • ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Þ      ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ  ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2020 ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Β.Β.Β.

 

Þ   ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020 -ΑΡΧΙΚΕΣ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Þ      ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020 -ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ του ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ + ΩΡΟΠΟΥ

 

Þ  Χάρτης σημείων παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Αττικής (google my maps)  

Þ   Δ.Τ.-Απ.Διοικ.Αττικής= Αναθεώρηση Δικτύου Σημείων Υδάτων Ακτών Κολύμβησης Αττικής 2020

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΚΤΕΣ, ΒΒΒ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!