Ρέθυμνο: Ο Δήμος αναζητά χορηγούς για θρανία και καρέκλες στα σχολεία

Υπό τον φόβο τα νέα σχολεία του Ρεθύμνου μετατραπούν σε κτίρια-φαντάσματα, ο Δήμος του Ρεθύμνου έχει ήδη αρχίσει να αναζητά χορηγούς για να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μαθητές του νέου γυμνασίου Ατσιποπούλου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τον παλιό εξοπλισμό ξενοδοχείων, αλλά και το περίσσευμα που είχαν άλλα σχολεία του Ρεθύμνου σε θρανία, καρέκλες και πίνακες, προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους λίγο πριν πέσει η αυλαία της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, ακόμη τρία υπερσύγχρονα σχολεία που παραδόθηκαν εφέτος δεν έχουν μέχρι στιγμής προμηθευτεί τον νέο εξοπλισμό, επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Το εν λόγω γυμνάσιο είναι ένα από τα πέντε υπερσύχρονα σχολικά κτήρια του Ρεθύμνου που την ερχόμενη χρονιά θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές. Όμως, για να συμβεί αυτό, οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να «ζητιανεύουν» από επιχειρηματίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε να καλύψουν το κενό σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει αφήσει ανεκπλήρωτο -μέχρι στιγμής- το υπουργείο.

Και μπορεί στο γυμνάσιο Ατσιποπούλου να δόθηκε προσωρινή λύση, σύμφωνα όμως με πληροφορίες, δεν συμβαίνει το ίδιο με το λύκειο της περιοχής, αλλά και με το γυμνάσιο και λύκειο στο Σφακάκι. Καλύτερη είναι η εικόνα στο δημοτικό Γερανίου, καθώς αυτό έχει μεταστεγαστεί στο νέο του κτίριο.

Πέρα όμως από τον εξοπλισμό, φόβοι εκφράζονται και για το κατά πόσο θα μπορέσουν τα νέα σχολεία να εξασφαλίσουν τους δικούς τους καθηγητές. Το θέμα του ανύπαρκτου εξοπλισμού των τεσσάρων από τα πέντε νέα σχολεία του Ρεθύμνου έφτασε μέχρι τη Βουλή, έπειτα από τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο Ηρακλειώτης βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΟΡΗΓΟΣ, ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΘΡΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!