το-βραβείο-δημοκρατίας-του-μπακογιά-1075545
ΔΗΜΟΙ | 29.09.2022 | 07:48

“Το βραβείο Δημοκρατίας του Μπακογιάννη για τον Ζελένσκι στάζει αίμα”

Τη χθεσινή βράβευση του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη σχολίασε με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και επικεφαλής της “Ανταρσίας στις γειτονιές τις Αθήνας”, Πέτρος Κωνσταντίνου.
Αναλυτικά:
Στο Athens Democracy Forum έχε μαζευτεί η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα μιας χούφτας ηγετικών στελεχών του παγκόσμιου συστήματος και κολαούζων του με τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη να παριστάνει τον μέγα δημοκράτη που απονέμει βραβεία στο όνομα της πόλης. Για ποια δημοκρατία συζητάνε οι φίλοι των δικτατόρων της Σ.Αραβίας, του ρατσιστικού απαρτχάιντ του Ισραήλ που μακελεύει παιδιά στην Παλαιστίνη, εκείνοι που με τις πολιτικές τους υπηρετούν τα συμφέροντα των Τραπεζιτών στην ΕΕ και στρώνουν το δρόμο στην άνοδο των φασιστών στην Ιταλία, την Σουηδία, την Γαλλία;
Μοιράζει βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών στον Ζελένσκι ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με τους χρυσαυγίτες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας επέβαλε να μην γίνει συζήτηση για τις υποκλοπές τηλεφώνων, την κραυγαλέα παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών από την ΕΥΠ με ευθύνη του θείου του και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος απέλυσε τον ανιψιό του ως υπεύθυνο για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρουλάκη. Μοιράζει βραβείο, δύο μέρες μετά τα συγχαρητήρια Ζελένσκι στην Μελόνι, αρχηγό των φασιστών της Ιταλίας, ανοικτών οπαδών του Μουσολίνι.
Οι φιλελεύθεροι της Δύσης τα δίνουν όλα για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με την Ρωσία στο πόλεμο δια αντιπροσώπων στην Ουκρανία με τους λαούς να πληρώνουν με αίμα τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπήκε στο πλευρό του ΝΑΤΟ μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και επιδιώκει οφέλη στον άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό με την Τουρκία με κλιμάκωση των εξοπλισμών την ώρα που ζητάνε στο φτωχόκοσμο να περικόψει την …κατανάλωση της πανάκριβης ενέργειας, αποτέλεσμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και του φορτώνουν την ακρίβεια.
Ο Μπακογιάννης μιλώντας για συμβολή του Δήμου της Αθήνας στην «ανοικοδόμιση της Ουκρανίας» και μας θυμίζει ότι τα κοράκια των κατασκευαστικών εταιριών πάντα προετοιμάζονται πριν ταφούν οι νεκροί στα πεδία των μαχών. Και οι Ελληνες καπιταλιστές είναι καλά πλασαρισμένοι πάντα σε αυτό το φαγοπότι.
Στην κρίση της ΝΔ, ο Μπακογιάννης παίζει τα δικά του παιχνίδια ανάδειξης.
Όλες τις βρόμικες δουλειές τους, ανάμεσα τους και το ξέπλυμα πολιτικών μαριονετών, πότε του Ζελένσκι, πότε του αλήστου μνήμης πραξικοπηματία με την στήριξη των ΗΠΑ Γουαϊδό της Βενεζουέλας (για τον οποίο μας έφερε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας!!!) δεν μπορεί να τις κάνει στο όνομα μας.
Και εξάλλου για ποια δημοκρατία μιλάει ο Δήμαρχος της Αθήνας;
Γι αυτήν που για να εξυπηρετηθεί το χρέος επιβάλλει απαγορεύσεις στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζόμενων και της νεολαίας, βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, βάζει τα ΜΑΤ στις γειτονιές για να προχωρήσουν οι επενδύσεις-αναπλάσεις των κερδοσκόπων γης;
Την δημοκρατία, την ειρήνη, την ευημερία δεν την εγγυάται το άθλιο σύστημα τους αλλά οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο, στην ακρίβεια, το ρατσισμό, τον σεξισμό.