«Ούρα» 3Κ: Ελπίδες γγ ΥΠΕΣ για το Πάσχα αλλά…

Φρούδες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ελπίδες σε 120.000 χιλιάδες ανέργους και συμβασιούχους των δήμων που είχαν μείνει εκτός 3Κ/2018, για την προκήρυξη 3Κ plus ή «ουρά της 3Κ» έδωσε σήμερα κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων 3Κ στους δήμους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυριανουδάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκπροσώπων της «Εργατικής Αντεπίθεσης» υποστήριξε ότι η συνέχεια της 3Κ θα είναι έτοιμη το Πάσχα, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά τις απανωτές ερωτήσεις των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι μόλις πριν από έξι ημέρες ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος μιλώντας στη Βουλή είχε αποφύγει να δώσει χρονοδιάγραμμα για την «ουρά της 3Κ», υποστηρίζοντας ότι «μόλις τελεσιδικήσει η 3Κ τότε θα βγει συμπληρωματικός διαγωνισμός,  όπου πάλι οι εργαζόμενοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση».

Οι λόγοι που μετακινείται για το τέλος του 2020

Παράλληλα, οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr επιμένουν ότι, με βάση τον, έως τώρα, προγραμματισμό των προσλήψεων από την αρμόδια γενική γραμματεία Ανθρωπίνου Δυναμικού του  υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη μετακινείται για τα τέλη του 2020, ίσως και το 2021. Κι αυτό γιατί:

-Πρώτον ακόμη δεν έχουν λήξει οι εκκρεμότητες με τον διορισμό των επιτυχόντων της 3Κ

-Δεύτερον, η προτεραιότητα αναφορικά με τις προσλήψεις στους δήμους αφορούν κυρίως ΠΕ, ΤΕ, δηλαδή, επιστημονικό προσωπικό όπως μηχανικούς, οικονομολόγους κλπ, ειδικότητες για τις οποίες υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις από αυτές στην καθαριότητα, μετά την πρόσληψη 8.166 εργαζόμενων μέσω της 3Κ.

-Τρίτον, με βάση την συμφωνία με τους θεσμούς, για τις νέες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα ο αριθμός των συμβασιούχων, γεγονός που αυτή τη στιγμή θα δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία πολλών δήμων για το μεσοδιάστημα που, πιθανόν, αυτές οι θέσεις να παραμείνουν κενές.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΣΧΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΟΥΡΑ 3Κ, ΤΕΛΟΣ 2020


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!