«Μπλόκο» από Δ. Νάξου στην προσθήκη προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο ΓΕΛ

Aρνητική ήταν η απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόταση να προστεθεί η προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος» στο τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου.

Σύμφωνα με το Naxostimes, την αντίθεση στην εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής του ΓΕΛ εξέφρασε σύσσωμη η παράταξη του Δημήτρη Λιανού, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη.

 Υπέρ της προσθήκης της προσωνυμίας τάχθηκαν σύσσωμες οι παρατάξεις της μειοψηφίας «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου και «Δύναμη Δημιουργίας» του Βασίλη Βρούτση.«Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά που μόνο αρνητική εντύπωση μπορεί να προκαλέσουν» όπως παρατήρησε και ο δημοτικός σύμβουλος από την Σχοινούσα Νίκος Νομικός.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο Μανώλης Γλέζος έχει ήδη τιμηθεί από το δημοτικό συμβούλιο με τα όσα αναφέρονται στο ψήφισμα που εκδόθηκε την ημέρα του θανάτου του αλλά και με τη στήριξη της υποψηφιότητας του μεγάλου αγωνιστή για το Νόμπελ Ειρήνης το 2017.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Μαυρομάτη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να εγκλωβίσουμε με πολιτικά πρόσωπα το ΓΕΛ».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δε, πρότεινε να προστεθεί  στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου η προσωνυμία «Μιχάλης Μπαρδάνης». Όπως είπε ο Μιχάλης Μπαρδάνης ήταν εκπαιδευτικός, έκανε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά και έδωσε όλο του τον εαυτό για να ιδρύσει το Μουσείο της Απειράνθου.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τάχθηκε κατά υποστηρίζοντας ότι το σχολείο δεν πρέπει να ταυτιστεί με ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Αυτό το σκεπτικό υιοθέτησε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν πρέπει να παρθεί εν βρασμώ κάποια διχαστική πρόταση.

«Θέλει χρόνο να ωριμάσει μια προσωνυμία για ένα σχολικό κτήριο» είπε ο Δ. Λιανός σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Naxos Times, και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου να το «επικοινωνήσει περισσότερο με την τοπική κοινωνία» το θέμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, ΓΕΛ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!