γαλάζιος-βουλευτής-κατά-δημάρχου-γ-954351
ΔΗΜΟΙ | 10.12.2022 | 13:06

“Γαλάζιος” βουλευτής κατά Δημάρχου γιατί δεν.. πέρασε από το γραφείο του

Μια πρωτότυπη αντίληψη περί πολιτικού ήθους, διάκρισης εξουσιών και… ιεραρχίας διαθέτει ο γαλάζιος βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος προ ημερών απαίτησε «υποταγή» από τον δήμαρχο Αργους Ορεστικού προκειμένου να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του δήμου.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Αργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου κατήγγειλε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν δέχεται να εντάξει στο δίκτυό του την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τα 19 έτοιμα, ενεργειακά αναβαθμισμένα δημοτικά κτίρια και σχολεία του δήμου με φωτοβολταϊκά στέγης, με την αιτιολογία ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αφενός να μην μπορεί να παραχθεί ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά εξοικονομώντας τεράστια ποσά, αφετέρου τα έργα, κόστους 13 εκατ. ευρώ, να κινδυνεύουν με απένταξη από το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου επρόκειτο να χρηματοδοτηθούν. Η παρέμβαση του κ. Κεπαπτσόγλου προκάλεσε το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των κεντρικών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας τηλεόρασης, που πρόβαλαν την καταγγελία του δημάρχου, ενώ το θέμα ήρθε και στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον υπουργό Ενέργειας.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός (Antennes FM) κάλεσε και τον βουλευτή Ν.Δ. της Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια να πάρει θέση. Ο οποίος, αφήνοντας εμβρόντητο τον δημοσιογράφο συνομιλητή του, απαίτησε… υποταγή από τον δήμαρχο Αργους Ορεστικού: τον «επέκρινε» ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το πολιτικό του γραφείο, όπως κάνουν «απλοί πολίτες και επώνυμοι Καστοριανοί και τακτοποιούν άμεσα τα ζητήματά τους» (!) και ξεκαθάρισε ότι αν δεν υποβάλει και ο δήμαρχος… τα σέβη του δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το πρόβλημα του δήμου γιατί «δεν του τέθηκε ιεραρχικά»!

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημοσιογράφου να επαναφέρει τον βουλευτή στην ουσία του θέματος, ο κ. Τζηκαλάγιας επέμεινε ότι «εάν το θέμα δεν του τεθεί… δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία». Κι αν χαθούν τα λεφτά του ΕΣΠΑ; «Την ευθύνη δεν θα την έχει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση ο βουλευτής». «Μα φταίει ο δήμος αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν τον βάζει στο δίκτυο;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει χαρακτήρα Α.Ε., επομένως χρειάζεται άλλου είδους παρέμβαση και δεν αρκεί αυτή της Αυτοδιοίκησης»!

Ο δήμος αντέδρασε με ανακοίνωση: «Ο δήμαρχος δεν παρακαλεί, δεν ζητάει χάρες ή ρουσφέτια, αλλά διεκδικεί για τους δημότες», ανέφερε σε δελτίο Τύπου, ενώ την απίστευτη στάση του γαλάζιου βουλευτή αποδοκίμασε με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Κατά πληροφορίες, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σε επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ωστόσο, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Τζηκαλάγιας εξακολουθεί να… παραληρεί στη στέγη με τα φωτοβολταϊκά και να φωτίζει τα κίνητρα της στάσης του. «Προειδοποίησε» τους πολίτες να μην ξαναψηφίσουν τον δήμαρχο επειδή… προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ρέπει… αριστερότερα: «Τον εμπιστεύθηκαν οι περισσότεροι δημότες που ανήκουν στο κόμμα της Ν.Δ… παρά το γεγονός πως γνώριζαν την επί χρόνια ταύτισή του με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ… Γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες τον πολιτικό του αλληθωρισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια;» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Και ρωτάμε κι εμείς: Γνωρίζουν η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα την κραυγαλέα στάση και επιχειρηματολογία του βουλευτή τους; Την καλύπτουν; Ή περιμένουν να γίνει… του Πάτση και στην Καστοριά;

ΥΓ.: Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τη στάση της κυβέρνησης στα ρητορικά ερωτήματά μας, σημειώνεται ότι στο ίδιο τοπικό ραδιόφωνο, λίγο μετά την παρέμβαση Τζηκαλάγια, παρενέβη «αυθορμήτως» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυκαλάκης για να δηλώσει ότι «έχει άψογες σχέσεις με τον βουλευτή Καστοριάς»!

πηγή: efsyn.gr