Πύργος: Οι δώδεκα «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου (ονόματα)

Εννέα μήνες μένους έως ότου στηθούν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και πολλοί είναι ήδη οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ορίστηκαν τον Μάιο του 2019 και οι «μνηστήρες» του Δημαρχιακού θώκου για τον Πύργου αυξάνονται διαρκώς.

Τα σενάρια περί συνεργασιών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κανείς από τους επικεφαλής των παρατάξεων μέχρι και σήμερα δεν έχει κρύψει ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις προκειμένου να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων.  Οι συνεργασίες πάντως φαίνονται αναπόφευκτες και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε συμμαχίες μεταξύ των δυνάμεων που έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται.

Οι υποψήφιοι

Ο εν ενεργεία δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μπορεί να ξεκαθάρισε ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της η δημοτική αρχή και πως ο ίδιος θα ανακοινώσει το εάν θα είναι υποψήφιος σαράντα μέρες πριν στηθούν οι κάλπες ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα ηγηθεί και πάλι της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος». Εξάλλου ο ίδιος έχει απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του παρελθόντος και πιστεύει ότι έχει ακόμα πολλά να προσφέρει σε μία πόλη η οποία τον έχει στηρίξει με την ψήφο της αρκετές φορές.

Την ίδια στιγμή δυνατά φαίνεται να προχωρά και η παράταξη «ΑΝΑΣΑ» με επικεφαλής τον Τάκη Αντωνακόπουλο. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι θα προχωρήσει χωρίς χρίσματα ενώ είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί με δυνάμεις από το δημοκρατικό τόξο. Μάλιστα ο Τ. Αντωνακόπουλος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη «Σύγχρονος Πύργος»  και τον εν ενεργεία δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή τονίζει ότι τέτοια «μαγειρέματα» στερούνται σοβαρότητας.

Ενισχυμένη φαίνεται να είναι η παράταξη «Πύργος- Έργο πολιτών» με επικεφαλής τον Αντώνη Καράμπελα. Ήδη στην παράταξη φαίνεται ότι έχουν προσχωρήσει άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν δύναμη στην παράταξη ενώ ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις τόσο με τον Γιάννη Αργυρόπουλο –επικεφαλή της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» όσο και με τον δικηγόρο Στάθη Καννή ο οποίος εδώ και καιρό ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, χωρίς ωστόσο οι συζητήσεις αυτές να έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ανοιχτός σε συζητήσεις και συνεργασίες και αποφασισμένος να δώσει το «παρών» φαίνεται να είναι ο Γιάννης Αργυρόπουλος χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» κάποια συνεργασία. Τα σενάρια αρχικά ήθελαν την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» να βρίσκεται κοντά με την παράταξη «ΑΝΑΣΑ» ωστόσο το «πάντρεμα» φαίνεται ότι δεν έχει ευδοκιμήσει έως σήμερα. Μάλιστα συζητήσεις υπήρξαν και με τον Στάθη Καννή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποια θετική ή αρνητική εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή ο Στάθης Καννής μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συσπειρώνει δυνάμεις οι οποίες προέρχονταν από την παράταξη του Μάκη Παρασκευόπουλου. Οι συζητήσεις και οι επαφές συνεχίζονται χωρίς για την ώρα να έχει «κλειδώσει» κάποια συνεργασία.

Κοινό «μυστικό» φαίνεται να αποτελεί και η κάθοδος του περιφερειακού Συμβούλου –πρώην δημάρχου Ιάρδανου Λάμπη Αριστειδόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έχει ήδη «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο του, το οποίο απαρτίζεται από νέους ανθρώπους ενώ δεν έχει κρύψει ότι θα διεκδικήσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις για την κάθοδο και του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλεία Κώστα Νικολούτσου με τις «ευλογίες» της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει τα «σενάρια» της υποψηφιότητας του, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι από το χώρο της ΝΔ που κινούνται μεθοδικά προκειμένου να δημιουργήσουν τον πυρήνα στήριξης του Κ. Νικολούτσου.

Μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο δήμο Πύργου»  Χάρης Μιχαλακόπουλος, να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του όσο αφορά την υποψηφιότητα του στο δήμο Πύργου, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται ότι εργάζεται «μεθοδικά» προκειμένου η παράταξη να ενισχυθεί με νέους ανθρώπους που «ενδιαφέρονται» για τον τόπο τους.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του Χρήστου Γιάνναρου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενώ άγνωστο παραμένει το εάν θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Αθανάσουλας ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Ανοιχτή Συμπολιτεία» που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν θα υπάρξει παράταξη η οποία θα στηριχτεί από το κόμμα όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές. Οι «φήμες» θέλουν ωστόσο τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού Νίκο Φάμελο να ηγείται της κίνησης αυτής.

Τον δικό της ρόλο στο δήμο Πύργου αναμένεται να «παίξει» η κίνηση 7/19 που έχει αναπτύξει δράση στα social media προβάλλοντας εικόνες από τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην πόλη, ενώ για την ώρα οι μετέχοντες στην κίνηση έχουν επιλέξει να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Πηγή: protinews.gr/  Άννα Αγγελίδου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΠΥΡΓΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!