ΡΟΗ
προηγ επομ

Ψηφίστηκε -επιτέλους- ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με τα χρέη του δήμου να ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και με τις ψήφους της συμπολίτευσης έπειτα από δύο αναβολές λόγω… τεχνικού προβλήματος (βλ. θέμα aftodioikisi.gr εδώ), ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες στη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο προϋπολογισμός για το έτος 2011 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τι προβλέπει

Ο προϋπολογισμός της πόλης προβλέπει τακτικά έσοδα περίπου 160 εκατ. ευρώ, με τις δαπάνες μισθοδοσίας να φθάνουν στο 72,5% των τακτικών εσόδων, δηλ. 116 εκατ. ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα να προϋπολογίζεται σε 28 εκατ. ευρώ και τις δαπάνες για κοινωνική πολιτική σε 17,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 34% σε σχέση με τις σχετικές δαπάνες του 2010.

Καταψήφισαν

Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι παρατάξεις «Ομάδα Δημιουργίας», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων», «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και «Ενεργοί Πολίτες, Οικολογία στην Πράξη». Η παράταξη «Εξουσία Πολιτών» ψήφισε θετικά.

Οι θέσεις

Σφιχτό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας παράλληλα πως «». Η μείζων αντιπολίτευση, από την πλευρά της, έκανε λόγο διά του Κώστα Γκιουλέκα για «προϋπολογισμό με ανύπαρκτο κοινωνικό πρόσωπο».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!