Ψήφισμα του ΔΣ Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη

Στην έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Ιάκωβου Τσούνη προχώρησε ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 7ης συνεδρίασής του. Το ψήφισμα διαμορφώνεται ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του εφοπλιστή και εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, βετεράνου του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος πρόσφατα χάρισε όλη την ακίνητη περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, προς τις οποίες ήδη από τη δεκαετία του 1950 είχε επανειλημμένως προβεί σε πλήθος δωρεών και προσφορών. Στο διάστημα αυτό και μέχρι σήμερα είχε προσφέρει περίπου 23 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο έτη.

Για τη συνολική προσφορά του τιμήθηκε με πολυάριθμες διακρίσεις και τίτλους, με πιο πρόσφατη την απονομή του Μεγαλόσταυρου τού Τάγματος τής Τιμής από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης προτείνει, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ονοματοθεσίας – Μετονομασίας Οδών, Πλατειών ή Συνοικιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος εκεί όπου θα κρίνει η Επιτροπή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΕΡΩΝ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!