Ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου και της διοίκησης του, με στόχο την διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη διενέργεια πρόχειρων μειοδοτικών, περιφερειακών διαγωνισμών για την προμήθεια υλικού και εξοπλισμού, εκδόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι μετέφεραν τα αιτήματά τους στο σώμα. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης κατά την τοποθέτησή του, εξέφρασε την πικρία του για την αργοπορία των εκπροσώπων των εργαζομένων για την ενημέρωση του σε θεσμικό επίπεδο, αφού με αυτόν τον τρόπο έδειξαν απαξίωση και αδιαφορία για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Ζακύνθου.

Ο κ. Μποζίκης κατέκρινε τα επιχειρήματα αυτών που κάνουν λόγο για καταστροφή του δημοσίου συστήματος υγείας, αφού όπως επεσήμανε κατά το παρελθόν επικρατούσε ασυδοσία (φακελάκια, μίζες από προμήθειες υλικού κ.ά.) με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο Έλληνας φορολογούμενος με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια, πράγματι έχει επικρατήσει οικονομική ασφυξία, όμως το πρόβλημα του νοσοκομείου σήμερα δεν είναι η έλλειψη της κρατικής χρηματοδότησης, αλλά το σύστημα λειτουργίας των προμηθειών, για την τροποποίηση του οποίου επιβάλλεται άμεσα να γίνει σαφής νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά την διάθεση πιστώσεων και την έγκριση των προμηθειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο ζητείται άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου, αύξηση του προϋπολογισμού, νομοθετική ρύθμιση για την διενέργεια των διαγωνισμών προμήθειας, άμεσος εφοδιασμός του νοσοκομείου με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό καθώς και με προμήθειες για την ομαλή λειτουργία του και μία σειρά από άλλα αιτήματα τα οποία θα μεταφερθούν στο ΕΚΕΠΥ και στο Υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα για ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΜΠΟΖΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Αφήστε μια απάντηση