Προχωρά το μουσουλμανικό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης

Η συμφωνία με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, αποτελεί σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, τον τελευταίο σταθμό που οδηγεί στην δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείο στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε επίσης ότι σε συνεννόηση με τη  μουσουλμανική κοινότητα έχουν υποδειχθεί χώροι για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, πέραν αυτών που τους έχει παραχωρήσει ο δήμος.

Διευκρίνισε  ότι η για την προσευχή που έκαναν μουσουλμάνοι, μαθητές της  στο Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά ύστερα από 90 και πλέον χρόνια,  υπήρχε συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας μια το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα προτείνει επίσημη επίσκεψη από αντιπροσωπεία του Δήμου στη Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!