Προχωρά η ανάπλαση της περιοχής Κεραμεικού στο Μεταξουργείο

Συνάντηση εργασίας με θέμα την υλοποίηση του έργου αστικής αναζωογόνησης περιοχής Κεραμεικού στο Μεταξουργείο, είχαν σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, ο δήμος Αθηναίων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι της εταιρείας από την εταιρεία OLIAROS.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη με τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης (fast track) και τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα JESSICA.

Όπως είπαν ο υφυπουργός και ο δήμαρχος μετά τη συζήτηση, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 70 εκατ. ευρώ και θα γίνει ανάπλαση σε 30 κτίρια της περιοχής, στα οποία θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις τεχνολογίας και φοιτητικές κατοικίες μέχρι το τέλος του 2015.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα διευκολύνει την αδειοδότηση του έργου, μέσω της ένταξής του στο Fast Track και αυτό θα ενταχθεί σε Πρόγραμμα δημοσίων Υποδομών του δήμου.

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Γ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ, Ν ΜΗΤΑΤΡΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!