«Προβληματικές» 794 μεταδημοτεύσεις στο Δήμο Αθηναίων

«Λόγω σφάλματος» », σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, 794 εκλογείς που είχαν ζητήσει μεταδημότευση θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στους δήμους όπου ήταν εγγεγραμμένοι, αφού τελικά δεν περιελήφθησαν στους εκλογικούς καταλόγους .

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε  αμέσως μετά την έκδοση των εκλογικών καταλόγων,  ο δήμος εντόπισε το πρόβλημα και αμέσως ενημέρωσε εγγράφως το υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα που διαπίστωσε και κίνησε τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες για αναζήτηση ευθυνών που πιθανόν υπάρχουν.

Παράλληλα, με επιστολή του (13.5.2014) ενημέρωσε 794 εκλογείς οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση μεταδημότευσης κατά τη δεκαπενθήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ότι «λόγω σφάλματος δεν κατέστη δυνατόν να εγγραφούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους και ως εκ τούτου θα ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα στους δήμους όπου ήταν εγγεγραμμένοι».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!