πρωτοβουλία-11-δήμων-με-δικαιούχο-τον-αν-1059077
ΔΗΜΟΙ | 12.08.2022 | 03:10

Πρωτοβουλία 11 Δήμων με Δικαιούχο τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνας Α.Ε. στο «Ελλάδα 2.0»

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», η καινοτόμα πρωτοβουλία για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους, που πήραν από κοινού οι Δήμοι Νότιας Κυνουρίας, Μονεμβασίας, Ευρώτα, Βόρειας Κυνουρίας, Ελαφονήσου, Ανατολικής Μάνης, Τρίπολης, Άργους-Μυκηνών, Νεμέας, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, η οποία μετουσιώθηκε στην πράξη με τίτλο: Realty Manager Ανατολικής Πελοποννήσου” που σχεδίασε και υπέβαλε ως δυνητικός δικαιούχος ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας Α.Ε.».

Η Πράξη αφορά στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής ακινήτων πλήρους λειτουργικότητας για τους προαναφερόμενους Ο.Τ.Α. ενώ στόχος της αποτελεί η δημιουργία ενός χρηστικού εργαλείου που θα δίνει την άμεση και ακριβή εικόνα του κάθε ακινήτου και θα είναι εύχρηστο τόσο από υπολογιστή γραφείου όσο και από φορητές συσκευές (smartphones).

Άμεσο όφελος της πράξης είναι η εξοικονόμηση ανθρωποωρών κατά την ηλεκτρονική αναζήτηση ενός ακινήτου σε σχέση με την αντίστοιχη σε φυσικό φάκελο και ο εξορθολογισμός της διαχείρισης από τη διοίκηση, εξοικονομώντας πόρους από εσφαλμένη εικόνα ή ελλιπή πληροφόρηση καθιστώντας ταυτόχρονα πιο πιθανή την αξιοποίηση αυτών αφού θα εξυπηρετηθούν οι οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δόμηση και τον χωρικό σχεδιασμό στους τομείς του τουρισμού, των παραγωγικών-επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και εν γένει της ανάπτυξης δημοσίων ακινήτων.

Το έργο θα αποτελέσει βασική υποδομή αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Ανατολική Πελοπόννησο με αξιοποίηση συνεργειών και συνεργασιών μέσω των πλέον σύγχρονων εργαλείων αναπτυξιακού προγραμματισμού αναπτύσσοντας δυναμική προκειμένου να μπορεί να συμπεριλάβει και άλλους ΟΤΑ της Πελοποννήσου.

Η Εξέλιξη του έργου θα συνοδευτεί από μία καμπάνια “Επενδύστε στην Ανατολική Πελοπόννησο – Invest in Eastern Peloponneseμέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η προσέλκυση επενδύσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και θα συνδυαστεί με μια δέσμη δράσεων διαχείρισης των προορισμών της Ανατολικής Πελοποννήσου μέσω του ρόλου της Πάρνωνα Α.Ε. ως  Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (D.M.O.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ήδη δύο Αναπτυξιακοί Οργανισμοί της Πελοποννήσου αποτελούν δικαιούχους με ενταγμένες πλέον πράξεις, γεγονός το οποίο φανερώνει την δυναμική του θεσμού και την απτή και έμπρακτη υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω αυτού.

27 χρόνια μετά την ιδρυτική πράξη και 2 μετά την μετατροπή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό η πολυμετοχική Εταιρεία των Δήμων της Ανατολικής Πελοποννήσου Πάρνωνας ΑΕ ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Διοίκηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα ευχαριστεί τους Δημάρχους για την εμπιστοσύνη τους στην Εταιρεία και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών για την ένταξη του Έργου για χρηματοδότηση.