Πρωτοβουλίες για τον αθλητισμό από τον Π. Φασούλα - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Πρωτοβουλίες για τον αθλητισμό από τον Π. Φασούλα

Στην ανάδειξη του Πειραιά σε αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας αποσκοπεί δέσμη πρωτοβουλιών του δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα, οι οποίες καθορίσθηκαν στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τους προέδρους και τους παράγοντες όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης και της ευρύτερης ζώνης της. Οι προτάσεις προωθούνται αμέσως στο δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα.

Εκτός από το σχετικό ψήφισμα που συνυπεγράφη μετά τη συνάντηση των αθλητικών παραγόντων, ο κ. Φασούλας δεσμεύθηκε και προωθεί άμεσα στο δημοτικό Συμβούλιο η συνεδρίαση του οποίου έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 20 Μαρτίου, δέσμη δέκα προτάσεων που θα αναγάγουν τον Πειραιά σε πόλη-πρότυπο για τον αθλητισμό και θα τον μετατρέψουν σε φυτώριο ανάδειξης νέων πρωταθλητών και ολυμπιονικών.

Ο δήμος Πειραιά διεκδικεί την άμεση και ουσιαστική συμμετοχή του στο διοικητικό Συμβούλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς και την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου που θα αναπλασθεί και θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων από τα σωματεία και τα αθλητικά σχολεία της πόλης.

Ταυτοχρόνως, ο δήμαρχος Πειραιά προτείνει στο δημοτικό Συμβούλιο την ανάπτυξη αθλοπαιδιών (με γήπεδα ποδοσφαίρου, στίβου κλπ) στην παραλιακή ζώνη ανάμεσα στο Σ.Ε.Φ. και στο δέλτα του Φαλήρου. Επιπροσθέτως, ο δήμος Πειραιά δεσμεύεται να αξιοποιήσει κενές και ανεκμετάλλευτες αίθουσες του Σ.Ε.Φ. για τα αθλητικά σωματεία της πόλης.

Την ίδια στιγμή, τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου θα συζητήσουν τρόπους αξιοποίησης και ανάπτυξης αθλητικών υποδομών στους χώρους του πρώην στρατοπέδου «Παπαδογιώργη» στα Καμίνια και στις εγκαταστάσεις του πρώην 5ου ΚΤΕΛ στην Παλιά Κοκκινιά, ενώ θα προχωρήσει άμεσα το σχέδιο επισκευής και εκσυγχρονισμού των υποδομών του «Θεμιστοκλείου».

Επιπροσθέτως, ο δήμος Πειραιά ζητεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων να προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος των 5,5 στρεμμάτων του πρώην κτήματος δεσύλλα, πίσω από το νεόδμητο κτήριο του Αθλητικού Λυκείου Πειραιά (11ου Λυκείου Πειραιά). Στόχος είναι η δημιουργία αθλητικών και προπονητικών εγκαταστάσεων τόσο για τις ανάγκες του σχολείου και των σωματείων της περιοχής, όσο και ευρύτερα των δ’ και Ε’ δημοτικών διαμερισμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αθλητικός Οργανισμός Πειραιά εκπονεί και ανακοινώνει άμεσα πρόγραμμα για την αξιοποίηση των αύλειων χώρων και των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων όλων των σχολείων ούτως ώστε χρησιμοποιηθούν για τη μαζική άθληση των νέων. Σε έναν όροφο του Πύργου, επίσης, θα δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές αίθουσες.

Με αυτό το σκεπτικό ο Πειραιάς μπαίνει στη νέα εποχή. διεκδικεί το ρόλο της αθλητικής πρωτεύουσας της χώρας, που μπορεί να διεκδικήσει, να φιλοξενήσει και να πραγματοποιήσει με επιτυχία αθλητικών γεγονότων εθνικής και διεθνούς ακτινοβολίας που θα προβάλλουν την πόλη μας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!