«Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης» κατά «Χρυσής Αυγής» και φαινομένων βίας - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

«Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης» κατά «Χρυσής Αυγής» και φαινομένων βίας

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η έντονη ανησυχία και η αποδοκιμασία της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010» απέναντι στα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οφείλουν να κυριαρχούν η δημοκρατική ομαλότητα και ο υπεύθυνος πολιτικός διάλογος, εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη (ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της απονομιμοποίησης της «Χρυσής Αυγής») κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της γενικής της συνέλευσης, μετά μάλιστα και τις… λεκτικές επιθέσεις που δέχθηκε από μέλη του ναζιστικού κόμματος στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Στη γενική συνέλευση της δημοτικής κίνησης που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έλαβαν μέρος περισσότερα από 200 μέλη. Οι 27 ομιλητές που πήραν τον λόγο επισήμαναν την ανάγκη να προωθηθεί με ταχύτερους ρυθμούς το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας» και κατέθεσαν σειρά προτάσεων.

Ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε τις εργασίες της συνέλευσης και αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση προς όφελος των δημοτών της πόλης, οι οποίες αποτυπώνονται και στο νέο οργανισμό υπηρεσιών που ψήφισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών διαλόγου και συλλογικής λειτουργίας στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ είναι εύλογο και υγιές να υπάρχουν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις. «Ο εσωτερικός καλοπροαίρετος καυγάς -είπε χαρακτηριστικά- είναι θετικός και οδηγεί σε αποφάσεις και λύσεις», είπε.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής της δημοτικής κίνησης Νίκος Φωτίου έκανε τον απολογισμό του συμβουλίου τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η «Πρωτοβουλία» ως προοδευτική μεταρρυθμιστική παράταξη με κοινωνικό πρόσωπο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και την επιμονή που απαιτείται στο εγχείρημα για την αλλαγή στην πόλη, που αποτέλεσε και τον κοινό προγραμματικό στόχο της παράταξης από την ίδρυσή της.

Τα μέλη του νέου συμβουλίου που αναδείχτηκαν από τη γενική συνέλευση είναι: Αρκουδογιάννης Νίκος, Γουργούρη Φανή, Διαμαντάκης Βασίλης, Δρίζη Αθηνά, Ερμείδης Πάνος, Καραβασίλης Κώστας, Κεραμιτζής Οδυσσέας, Κομηνακίδου Χριστίνα, Μαυράκης Γρηγόρης, Παπαδήμας Γιώργος, Στάγκος Φίλιος, Τριανταφυλλίδου Έλενα, Φωτίου Νίκος, Χατζοπούλου Ολυμπία. Μια θέση παρέμεινε κενή και, σύμφωνα με το καταστατικό, θα καταλαμβάνεται εκ περιτροπής από εκλεγμένο μέλος της διοίκησης με στόχο τη σύνδεση του έργου της δημοτικής κίνησης με αυτό της δημοτικής ομάδας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!