Πρωτοβουλία δημάρχων για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο δημάρχων με επικεφαλής τον προέδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Σ. Δανιηλίδη επισκέφθηκε το σταθμό μετρό Ελ. Βενιζέλος όπου βρέθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Οι δήμαρχοι της περιοχής θέλησαν να ενημερωθούν για την υπόθεση που έχει φέρει σε αντιπαράθεση τον Γιάννη Μπουτάρη με το υπουργείο Ανάπτυξης, και απειλεί να διχάσει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη του όλου έργου.

«Το θέμα είναι μείζον και κυρίαρχο, απασχολεί την επιστημονική κοινότητα αλλά ταυτόχρονα και την αυτοδιοικητική οικογένεια. Βρισκόμαστε ενώπιον κορυφαίων αρχαιολογικών ευρημάτων 2.300 χρόνων και πλέον που αποδεικνύουν την ιστορικότητα της πόλης ανά τους αιώνες, κι έχουμε χρέος όχι μόνο τα προστατέψουμε αλλά και να τα αναδείξουμε. Υπάρχει, όμως, και η αδήριτη ανάγκη της ταχύτερης το δυνατόν ολοκλήρωσης του έργου του μετρό. Έτσι, το κορυφαίο όργανο των δήμων στην Κεντρική Μακεδονία δεν μπορούσε να μείνει παρατηρητής των εξελίξεων. Γι’ αυτό επιδιώξαμε και ζητήσαμε επί τόπου ενημέρωση των εκπροσώπων των δήμων, κάτι που έγινε κι ευχαριστούμε τους υπευθύνους της ΜΕΤΡΟ ΑΕ και της 9ης ΕΒΑ», δηλώνει ο κ.Δανιηλίδης.

«Τα μοναδικής και σπουδαίας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα που έφεραν στην επιφάνεια οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τόσο προς όφελος της ανάδειξης των ίδιων των ιστορικών ευρημάτων όσο και της πόλης και της περιοχής γενικότερα. Τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως εκφράζονται μέσα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, θα πάρουν σαφή θέση εφόσον χρειαστεί, κάτι που μπορεί να γίνει πλέον μετά τη σαφή κι ολοκληρωμένη εικόνα που αποκομίσαμε κατά την επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο χώρο», τόνισε.

 

Δ.Σ. Θεσ/νικης: Να μην μεταφερθούν τα αρχαία από το σταθμό Βενιζέλου

Μπουτάρης: Εμείς θα έχουμε τον τελευταίο λόγο για το μετρό και τα αρχαία
Μπουτάρης: Έγκλημα η μεταφορά αρχαιοτήτων από μετρό
Στο δ.σ. Θεσ/νίκης, τα αρχαιολογικά ευρήματα του σταθμού «Βενιζέλου»
«Θα κερδίσω, και θα είμαι πάλι δήμαρχος»

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΧΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση