πρωτοπορεί-και-πάλι-ο-δήμος-φυλής-υπερ-1037750
ΔΗΜΟΙ | 23.06.2022 | 17:17

Πρωτοπορεί και πάλι ο Δήμος Φυλής υπερδιπλασιάζοντας τους πόρους για το ΤΕΒΑ

Μία νέα πρωτιά στον τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής, όσον αφορά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, για τη διαχείριση και υλοποίηση του οποίου έχει επιβραβευθεί επανειλημμένως από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς φορείς.

Ο Δήμος Φυλής αποτελεί πανελλαδικά τον πρώτο Δήμο που πραγματοποιεί διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ, η προμήθεια των οποίων έγινε με τα έκτακτα κονδύλια, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που προστέθηκαν στον αρχικό προϋπολογισμό του επισιτιστικού προγράμματος της περιόδου 2018-2019.

“Ο Δήμος Φυλής για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί στον τομέα του ΤΕΒΑ, καθώς όχι μόνο εξασφάλισε υπερδιπλασιασμό του προϋπολογισμού του επισιτιστικού προγράμματος για τη Σύμπραξη της Δυτικής Αττικής της οποίας είμαστε επικεφαλής, αλλά είμαστε και ο πρώτος Δήμος που υπέγραψε τη σύμβαση, αλλά και ο πρώτος Δήμος που υλοποιεί κιόλας διανομή από την έκτακτη επιχορήγηση”, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Αντωνόπουλος.

“Ο Δήμος Φυλής αποδεικνύεται καθημερινά ευέλικτος και αποτελεσματικός στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών του αποτελώντας Δήμο- πρότυπο για όλη την Ελλάδα στην άσκηση καλών πρακτικών, προς όφελος των δημοτών”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος δήλωσε προς τους αρμόδιους φορείς “πανέτοιμος να απορροφήσει και επιπλέον κονδύλια του ΤΕΒΑ” προκειμένου να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους άπορους συνδημότες μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδειγματική διαχείριση και υλοποίηση του ΤΕΒΑ από τον Δήμο Φυλής, ως επικεφαλής Δήμος της Σύμπραξης Δυτικής Αττικής, είχε ως αποτέλεσμα, να εγκριθεί για τη Δυτική Αττική αύξηση 272%, ήτοι 8,5 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό του επισιτιστικού προγράμματος, ο οποίος ανήλθε στα 13.344.018,81 ευρώ από τα 4.894.018 ευρώ, για την περίοδο 2018-2019. Αύξηση προϋπολογισμού πέτυχαν ακόμη 10 Δήμοι και Περιφέρειες της Ελλάδας, η οποία ωστόσο ήταν της τάξης του 32%.

Η σύμβαση για την αύξηση του προϋπολογισμού υπεγράφη την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Αντωνόπουλου.