Πρωτοδικείο Αθηνών: Προσωρινή δικαίωση για συμβασιούχους δήμου

Πρωτοδικείο Αθήνας: Δικαίωσε καθαρίστρια

Προσωρινή δικαίωση για τέσσερεις συμβασιούχους – εργαζόμενους του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας τρεις εκ των οποίων απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία και ένας εξ’ αυτών στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δέχθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής των εργαζομένων, υποχρεώνοντας το Δήμο Μαρκοπούλου να τους απασχολεί στις θέσεις εργασίας τους καταβάλλοντας σε αυτούς τις νόμιμες αποδοχές, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 3η Φεβρουαρίου 2021.

Η ως άνω προσωρινή διαταγή έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες εγκρίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και συνάπτονται από τους δήμους για τις ανάγκες της εκάστοτε Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στους θερινούς μήνες, είναι τετράμηνης διάρκειας και χαρακτηρίζονται ως «συμβάσεις πυροπροστασίας».

Στην πραγματικότητα τα καθήκοντα των εργαζομένων στην πολιτική προστασία δεν περιορίζονται στην πρόληψη πυρκαγιών αλλά έγκεινται στην εν γένει εφαρμογή του Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας κατά το μέρος που αφορά μέτρα και δράσεις στο Δήμο, στη μέριμνα για την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων και στην υλοποίηση του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου (φωτιές, πλημύρες, φυσικές καταστροφές).

Επίσης είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19 στην περιφέρεια του δήμου σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ. Όλα αυτά τα δεδομένα έγιναν αποδεκτά από το Δικαστήριο και χορηγήθηκε η ως άνω προσωρινή διαταγή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!