Πρωτοδικείο Αθηνών: Αορίστου χρόνου 40 συμβασιούχοι ΕΣΠΑ δήμου

Θετική απόφαση για 40 συμβασιούχους ΕΣΠΑ Νομικού Προσώπου του δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 1032/2020 (δικηγόρος ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος) το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του  Nομικού Pροσώπου του δήμου Θεσσαλονίκης, έχουν σχέση εργασία με τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) του δήμου, σχέση αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου.

Να σημειωθεί ότι οι 40 συμβασιούχοι εργάζονται στο δήμο, όπως και πολλές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, απέκλεισε κατηγορηματικά προκηρύξεις με μοντέλο «Βοήθεια στο Σπίτ», για προσλήψεις συμβασιούχων ΕΣΠΑ που εργάζονται επί σειρά ετών στους δήμους (Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σχολικές καθαρίστριες), που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ανέρχονται σε περίπου 31.500. Γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, PROTEINOMENA, 40 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΣΠΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]