Το πρώτο προσφυγόπουλο γεννήθηκε στη Ρόδο

Το πρώτο παιδί του προσωρινού Χώρου Φιλοξενίας στη Ρόδο έφερε στον κόσμο την Πέμπτη 19  Ιανουαρίου, η νεαρή Σύρια Σχέντα Καρίμ. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, που είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας και το πρώτο προσφυγόπουλο  που γεννιέται στην Ρόδο το νέο έτος.

Η Σύρια είχε μεταφερθεί προ ημερών στο νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου γέννησε φυσιολογικά ένα υγιέστατο αγοράκι.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα στην οικογένεια της 24χρονης Σύριας, βρέθηκε ο Δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, ρυθμίζοντας όλα τα διαδικαστικά θέματα.Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου παρουσία του πρώην Δημάρχου και Γιατρού κου Σάββα Καραγιάννη, επισκέφτηκε την Σύρια και το νεογέννητο αγοράκι, στο οποίο συμβολικά χάρισε ένα επίχρυσο ανάθημα της ελληνικής φιλοξενίας.

Ο κος Χατζηδιάκος συνομιλώντας με τη μητέρα  του νεογέννητου, ευχήθηκε να είναι υγιές,  καλότυχο, και κάθε ελπίδα να το συνοδεύει στη ζωή του.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Ρόδου, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας στο προσωρινό χώρο, τονίζοντας ότι: «είναι δύσκολη η προσφυγιά, ωστόσο   πράττουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να  διευκολύνουμε την προσωρινή διαμονή σας στη χώρα μας» και συμπλήρωσε. «Ελπίζω το κεντρικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αντιληφθούν  και να στηρίξουν τις προσπάθειες μας, μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος και η προσφυγιά».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΣΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!