Πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για το νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Το πρώτο βραβείο για το 7ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα πρωτότυπο φωτογραφικό λεύκωμα που διαγωνίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Το βραβείο το έλαβαν για την εργασία με τίτλο: «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου«. Στην εργασία η οποία έγινε από τον Απρίλιο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, οι παππούδες τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την τάξη και έφεραν κάποια παλιά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και εξήγησαν στα παιδιά τις χρήσεις τους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές φωτογραφήθηκαν σε σκηνές από τις παλιές ημέρες που χρησιμοποιούν αυτά τα αντικείμενα. Οι καθηγητές τους φωτογράφησαν και να εκτύπωσαν τις εικόνες σε μαύρο και άσπρο για να υπάρχει η αίσθηση του παρελθόντος.

Τα παιδιά «σκηνοθετούσαν» μαζί με τις νηπιαγωγούς τη σκηνή που θα αναπαριστούσαν, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα των «γωνιών της παράδοσης» και επιστρατεύοντας τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς στο χώρο του νηπιαγωγείου μας (ένα παλιό πετρόχτιστο κτίριο) και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον αέρα της παλιάς εποχής.

hxonews.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!