Πρότυπο Κέντρο ΑμεΑ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Δήμο Ηλιούπολης

Στην τελική φάση της υλοποίησή της προχωρεί η καινοτόμος προσπάθεια της δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης για λειτουργία Πρότυπου Κέντρου ΑμεΑ στο πρώην 8ο Γυμνάσιο της πόλης.

Το Κέντρο θα περιλαμβάνει τη λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, στο οποίο τα άτομα αυτά θα αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με ταυτόχρονη ψυχολογική υποστήριξη. «Με τον τρόπο αυτόν αφενός θα ενθαρρύνεται η κοινωνική τους ένταξη, αφετέρου θα υποστηρίζεται το οικογενειακό τους περιβάλλον, που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα τους», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος.

Μέρος του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Το ποσό αυτής της χρηματοδότησης, ύψους 80.000€, εγκρίθηκε ήδη, και αφορά στην κάλυψη των αναγκαίων υποδομών του ΚΔΑΠ, που θα τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε λειτουργία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!