Πρωταθλητής στο parkour ο γιος του Αργύρη Ντινόπουλου -Τα ακροβατικά του σε στέγες και τοίχους (βίντεο)

Μπορεί ο Αργύρης Ντινόπουλος ως υπουργός Εξωτερικών να καλείται να βρει ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, ο γιος του όμως κινείται με μεγαλύτερο ρίσκο ακροβατώντας σε  στέγες και τοίχους ως πρωταθλητής του  parkour.

Ο 23χρονος σήμερα Βασίλης Ντινόπουλος άρχισε να ασχολείται από πολύ νωρίς με το χόμπι που έκανε τα πρώτα βήματά του στη Γαλλία. Είναι ένα από αυτά τα παιδιά που εντυπωσιάζουν στους δρόμους, αλλά και στο YouTube με τα βιντεάκια τους, καθώς κινούνται με τον πιο παράδοξο τρόπο. Σε στέγες, τοίχους, με τούμπες και περίεργα ακροβατικά που προκαλούν καρδιοχτύπι σε όσους τα βλέπουν και γεμίζουν αδρεναλίνη όσους τα επιχειρούν.

Το ενδιαφέρον του γιου του υπουργού Εσωτερικών για το parkour ξεκίνησε από το 2005, στα 14 του, όπως αναφέρει το fpress. Γρήγορα εντυπωσιάστηκε από αυτά που έβλεπε στο διαδίκτυο και άρχισε να προσπαθεί να τα αντιγράψει. Σε κάθε διαθέσιμο χώρο, πάρκα, παιδικές χαρές και ταράτσες ή στο δρόμο, έβλεπε τα πάντα ως εμπόδια, όπως έχει πει και σε τηλεοπτική συνέντευξη που έχει δώσει στους «Πρωταγωνιστές» για αυτό το χόμπι του.

Τα ατυχήματα βέβαια δεν έλειψαν, αφού- όπως κάθε traceur, όπως λέγονται όσοι ασχολούνται με το parkour- βίωσε αρκετές πτώσεις μέχρι να γίνει καλός. Ο χειρότερος τραυματισμός του, όπως έχει πει, ήταν σε μία απόπειρα να πηδήξει 14 σκαλιά, με αποτέλεσμα να καταλήξει με αρκετά ράμματα και μερικά σπαρμένα δόντια.

Παρά τον κίνδυνο, ο πατέρα του δεν του στάθηκε ποτέ εμπόδιο. Δεν αρκέστηκε βέβαια στο parkour, αφού- ως μέρος της προπόνησής του για αυτό- ασχολήθηκε με το καράτε, το κουνγκ φου, αλλά και την καποέιρα. Πλέον ο Βασίλης Ντινόπουλος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα- έπειτα από τις σπουδές του στην Αγγλία- αλλά δεν σταμάτησε να ασχολείται με το parkour και συχνά πηγαίνει σε πάρκο στα Βριλήσσια, προκειμένου να εξασκηθεί.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, PARKOUR, ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!