πρόταση-για-τη-δημιουργία-πλατφόρμας-236592
ΔΗΜΟΙ | 08.02.2020 | 07:00

Πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας που θα φέρει πιο κοντά δήμους και αιολικά πάρκα, επεξεργάζεται η ΕΛΕΤΑΕΝ

Πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας που θα φέρει εγγύτερα τους δήμους που θέλουν να εισάγουν την ηλεκτροκίνηση στα οχήματά τους, με τα αιολικά πάρκα και θα μπορούν να διαθέσουν μέσω συμφωνίας τις εγγυήσεις προέλευσης ενέργειας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η ηλεκτροκίνηση θα είναι πράσινη, επεξεργάζεται η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Παπασταματίου, μιλώντας στην ημερίδα της Voria.gr με θέμα «Το ενεργειακό μέλλον της Θεσσαλονίκης».

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπασταματίου, αναφέρθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες από το 2010 και μετά, και με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, σήμερα, είναι στα 7 GW κυρίως σε αιολικά και φωτοβολταϊκά.

«Το 2019 ήταν ένα εντυπωσιακό έτος ρεκόρ για τα νέα αιολικά πάρκα που συνδέθηκαν στο δίκτυο στην Ελλάδα», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “συνδεθήκανε τετραπλάσια από τον δεκαετή μέσο όρο. Ήταν ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, 727 MW τον χρόνο, που οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες των επιχειρήσεων, του επιστημονικού κόσμου», σημείωσε.

Ε.Α.