Πρόταση για πεζοδρόμηση της Σταδίου αντί της Πανεπιστημίου κατέθεσαν αρχιτέκτονες

Την πρόταση τους για πεζοδρόμηση της Σταδίου παρουσίασαν την Τετάρτη οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Κονταργύρης και Ανδρέας Βεντουράκης εν όψει της ημερίδας του προσεχούς Σαββάτου η οποία τέλει υπό την αιγίδα του τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εικόνες από εγκαταλελειμμένα κτίρια και άδεια καταστήματα που κυριαρχούν κατά μήκος του κεντρικού άξονα της Αθήνας της οποίες τράβηξε ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της πρότασης με την πεζοδρόμηση του άξονα Σταδίου – Φιλελλήνων επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση της Πλατείας και του Μετρό Συντάγματος με τον πεζόδρομο της Ερμού. Αυτό, όπως εξηγούν, θα έχει ως συνέπεια τη διαμόρφωση «μιας συνεχούς τριγωνικής περιπατιτικής διαδρομής Σταδίου-Ερμού-Αιόλου, συνολικού μήκους 2.300 μέτρων που θα πλαισιώνει το εμπορικό τρίγωνο».

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις προβλέπεται η εκτροπή της κυκλοφορίας της Σταδίου στην Ακαδημίας και της Φιλελληλων στην Αμαλίας. Η Πανεπιστημίου θα εξυπηρετεί την ροή καθόδου προς Ομόνοια και η Ακαδημίας την ροή ανόδου προς Σύνταγμα.

 

Πηγή: Τα Νέα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΤΑΔΙΟΥ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!