Πρόταση Μπουτάρη να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα δώδεκα Κυριακές

Περισσότερες από επτά Κυριακές τον χρόνο, που ορίζει ο νόμος, επιθυμεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα της πόλης, ώστε να τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες.

Την παραπάνω πρόταση γνωστοποιεί ο κ. Μπουτάρης, μέσω επιστολής του, προς τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή. Ειδικότερα, ο κ. Μπουτάρης προτείνει επιπλέον άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη πέντε – έξι Κυριακές, κατά τη διάρκεια των μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων (ΔΕΘ, Agrotica, Polis κλπ) και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Επιπλέον, εισηγείται το άνοιγμα των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης κατά τις Κυριακές που συμπίπτουν με τριήμερα διακοπών επισκεπτών από γειτονικές χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία), λόγω δικής τους αργίας, ώστε η αγορά της πόλης να αποτελεί πόλο έλξης των συγκεκριμένων τουριστών. Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου, στις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει και ταυτόχρονη διαφημιστική καμπάνια «Shopping and fun weekend in Thessaloniki» στις χώρες αυτές.

«Θεωρούμε ότι το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής πρέπει να διαμορφωθεί από τις 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν μέχρι και τις 18.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα», τονίζεται στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε επίσης στους προέδρους των Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, για την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής διοργανώνει σύσκεψη, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές τον χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!