Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλου επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου

Τρία πρόστιμα 400 ευρώ το καθένα σε αντίστοιχους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων βεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιεί στην πόλη του Βόλου. Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τις 1.000 οι αιτήσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων που έχουν κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του Δήμου Βόλου προκειμένου να γίνει ψηφιακή καταγραφή τους (τσιπάρισμα), ώστε σε περίπτωση ελέγχου να αποφύγουν το «τσουχτερό» πρόστιμο.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Μορφογιάννη, «τα τρία πρόστιμα των 400 ευρώ έκαστο επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας σε διάφορα σημεία της πόλης με τα ειδικά μηχανήματα (scanner), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν τα δεσποζόμενα σκυλιά είναι καταγεγραμμένα με ψηφιακή ταυτότητα».

Η ίδια προσέθεσε ότι «σε δυο περιπτώσεις τα σκυλιά ήταν λυμένα και είχαν αφοδεύσει σε δημόσιο χώρο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας να προχωρήσουν στον έλεγχο και αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήταν τσιπαρισμένα, επέβαλαν το χρηματικό πρόστιμο».
Να αναφερθεί ότι με βάση τον Ν. 4039/2012 οι προβλεπόμενες ποινές είναι:
-Παράλειψη σήμανσης με ψηφιακή ταυτότητα (τσιπ): 300 ευρώ.
-Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου: 300 ευρώ.
-Εγκατάλειψη του ζώου: 300 ευρώ.
-Παράλειψη καθαρισμού από περιττώματα ζώου: 100 ευρώ.
-Παράλειψη κονκάρδας εμβολιασμού: 100 ευρώ.
-Παράλειψη λήψης μέτρων περιπάτου του ζώου: 300 ευρώ.
-Πρόκληση ζημιών από το ζώο: 300 ευρώ.
-Παράλειψη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας: 300 ευρώ.
-Κακοποίηση ζώου ή κοινοποίηση πράξης βίας: 30.000 ευρώ.
Ως γνωστόν, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας έχει προμηθευτεί, σε πρώτη φάση τρία scanner, τα οποία έχουν δοθεί στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας για τους σχετικούς ελέγχους, οι οποίοι άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 1.000 αιτήσεις
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, ξεπέρασαν τις 1.000 οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του Δήμου Βόλου αλλά και τις Δημοτικές Ενότητες για τσιπάρισμα δεσποζόμενων σκυλιών.
Τα αιτήματα αποστέλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ώστε να καθοριστούν ραντεβού για το «τσιπάρισμα» των ζώων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο αναμένεται να «τσιπαριστούν» σε πρώτη φάση 650 περίπου ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν οικονομικά να το πράξουν.

πηγή: e-thessalia

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΟΛΟΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΥΛΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΟΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!