Προσπαθούν να σώσουν τα φοινικοειδή στο Δήμο Αμαρουσίου

Τη σταθερή βούλησή του να σωθούν τα φοινικοειδή της πόλης εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την έναρξη χρήσης βιολογικών σκευασμάτων από την οδό Φοινίκων

Ο οικολογικός τρόπος αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού ξεκίνησε να εφαρμόζεται στα φοινικοειδή της οδού Φοινίκων στην περιοχή Αναβρύτων, καθώς κρίθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, ότι παρά τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται, αποτελεί την πλέον ακίνδυνη λύση για την υγεία του ανθρώπου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εξειδικευμένο συνεργείο υπό την επίβλεψη της Περιβαλλοντολόγου κας Καλλιόπης Βαρελά, με τη συνεργασία της Γεωπόνου κας Κατερίνας Κορώνη από την Υπηρεσία Πρασίνου και με την υποστήριξη των Εξωτερικών Συνεργείων και της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποίησε με ειδικό μηχάνημα έκχυση των νηματωδών Steinernema Carpocapsae με προσθήκη χιτοζάνης στην καρδιά του κάθε προσβεβλημένου δέντρου στην οδό Φοινίκων. Επίσης έγινε προληπτική έκχυση του φαρμάκου σε δέντρα που κρίθηκαν ύποπτα για προσβολή. Η διαδικασία θα επαναληφθεί σε περίπου ένα μήνα.

Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης μετά το πέρας της διαδικασίας υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν τα φοινικοειδή στο Μαρούσι.

«Πρόκειται για μία δύσκολη προσπάθεια, αφού η αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το κόκκινο σκαθάρι είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις, καθώς το έντομο εξαπλώνεται ραγδαία, τα συμπτώματα της προσβολής καθυστερούν πάρα πολύ να εμφανιστούν και η βιολογική αντιμετώπιση είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Παρά ταύτα, εμείς ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσον και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχει η επιστήμη, προκειμένου να διασώσουμε τα φοινικοειδή στην πόλη μας.», δήλωσε ο κ. Πατουλης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ


Αφήστε μια απάντηση