πρόσκληση-ιμάμογλου-σε-πελετίδη-με-άρ-963935
ΔΗΜΟΙ | 23.11.2021 | 14:11

Πρόσκληση Ιμάμογλου σε Πελετίδη με άρωμα από Πόντο

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου προσκάλεσε τον Κώστα Πελετίδη στην Πόλη. Οι δύο άνδρες συνδέονται μεταξύ τους λόγω ποντιακών ριζών. Ο Δήμαρχος Πατρών αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Δημάρχων των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Νεολόγος των Πατρών”, πριν από λίγες ημέρες στο δημαρχείο της Πάτρας, έφτασε προσωπική πρόσκληση προς τον Κώστα Πελετίδη από τον ομόλογό του, δήμαρχο της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με την οποία τον προσκαλεί να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των πόλεων εντός και γύρω από την περιοχή των Βαλκανίων.

Ο στόχος του συνεδρίου

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Πελετίδης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Στόχος του συνεδρίου είναι η διασφάλιση του πράσινου μετασχηματισμού. Ολες οι χώρες και πόλεις που θα πάρουν μέρος τονίζεται πως έχουν κοινή ατζέντα που θα επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό των οικονομιών.

Στην πρόσκλησή του, ο κ. Ιμάμογλου αναφέρει επίσης: «Το γεγονός ότι όλες οι πόλεις προσφέρουν αξιοπρεπή ζωή δείχνει ότι θα υπάρξει μια πολύ αυστηρή και ευχάριστη ζωή στα Βαλκάνια, μια ζωή με μεγάλο κόστος. Νομίζω ότι η ειρήνη και η επαρκής ζωή στα Βαλκάνια θα είναι πολύτιμη δήλωση τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον κόσμο».

Χάνει το εορτασμό του Αγίου Ανδρέα

Βάσει του προγράμματος των εργασιών του συνεδρίου των βαλκανικών πόλεων στην Κωνσταντινούπολη, εξάγεται το συμπέρασμα πως ο δήμαρχος δεν θα βρίσκεται στην Πάτρα κατά τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο «Balkan Mayors’ Summit November 2021» είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με το κονδύλι για τα έξοδα μετακίνησης του Κ. Πελετίδη και του Ν. Ασπράγκαθου η επιστροφή τους στην Πάτρα προγραμματίζεται για την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.