Προσφυγικό: Οδοιπορικό της aftodioikisi.gr στην Πλατεία Βικτωρίας που άδειασε αλλά παραμένει γεμάτη – H Χέυδεν, τα κάγκελα, τα παρτέρια και ο Στρατός Σωτηρίας (φωτο)

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ οι αρχές εκκένωσαν την Πλ. Βικτωρίας, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Απλώς μετατοπίστηκε, ακριβώς από κάτω, στην οδό Χέυδεν. Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αφγανοί, κοιμούνται τώρα τις νύχτες στα στενά γύρω απ’ την πλατεία. Είναι εγκλωβισμένοι, καθώς γνωρίζουν πλέον ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Παρόλα αυτά, κάποιοι έχουν σκοπό να κατευθυνθούν προς τα σύνορα, με την ελπίδα ότι ίσως, με κάποιο θαύμα, μπορέσουν και περάσουν.

victorias_prosfyges1_aftodioikisi

«Ίσως μας επιτρέψουν να περάσουμε τα σύνορα. Προορισμός η Γερμανία «, μας είπαν.

Από την άλλη, οι κάτοικοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Οι μετανάστες ζητούν νερό, τρόφιμα και κάθε είδους βοήθεια απ’ τα γύρω καταστήματα. Ενίοτε, όταν δεν καταφέρουν να πάρουν αυτό που ζητούν, δημιουργούνται εντάσεις. Ακόμα και όσοι ντόπιοι έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν, αδυνατούν, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υπέρογκο αριθμό των εξαθλιωμένων. Ήδη η πλειονότητα των καταστημάτων γύρω απ΄ την πλατεία δηλώνουν πως πάνε για κλείσιμο, καθώς αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Οργανωμένο σχέδιο από πλευράς του κράτους δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς η παροχή βοήθειας προς τους μετανάστες γίνεται, μέχρι στιγμής, μόνο μέσα από εθελοντές και ΜΚΟ.

astynomikoi_plateia_victoriasΑστυνομικοί τηρούν το νόμο και την τάξη. Κανείς δεν θα κατασκηνώνει στην πλατεία. Από κάτω ομως..

 victoria3_aftodioikisiΟδός Χέυδεν. Πολλοί κοιμούνται στο δρόμο από εβδομάδες.

victoria4_aftodioikisiΚάγκελα τοποθετήθηκαν, για να εμποδίσουν τους μετανάστες να κατασκηνώνουν μπροστά στην είσοδο.

plateia_victorias_magaziaΔεν αντέχουν πιά. Το ένα μετά το άλλο, τα καταστήματα κλείνουν και πάνε προς πώληση.

 plateia_victorias_parteria_aftodioikisiΤώρα στην πλατεία..φυτεύουν και καλλωπίζουν τα παρτέρια.

 prosf_aftodioikisiΟ Στρατός Σωτηρίας προσφέρει ρούχα, κουβέρτες, κ.α πλην τροφίμων, σε όσους τα έχουν ανάγκη, και συνεργάζεται στενά με τις άλλες ΜΚΟ στην περιοχή.

 8Παιδιά μεταναστών και προσφύγων έξω απ’ τον χώρο του Στρατού Σωτηρίας, στην οδό Αριστοτέλους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!