Προσφυγή στο ΣτΕ για τον Εθνικό Κήπο

Να σταματήσουν άμεσα τα κηποτεχνικά έργα του Δήμου Αθηναίων στον Εθνικό κήπο ζητάνε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Εταιρεία Φίλων του Εθνικού Κήπου καθώς και 10 Αθηναίοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της εταιρείας είναι να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 26.9.2013 απόφαση του Δήμου Αθηναίων με την οποία εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την κηποτεχνική διαμόρφωση οκτώ σημείων του Εθνικού κήπου.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση οκτώ σημείων του Εθνικού κήπου και τη χρηματοδότηση των νέων φυτευμάτων από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΝΕΟΝ».

Επιπλέον, από το Δήμο Αθηναίων έχει εγκριθεί  το αίτημα του εν λόγω Οργανισμού για την οργάνωση το 2014 έκθεσης σύγχρονης τέχνης μέσα στον Εθνικό κήπο, η μελέτη  της οποίας έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του εθνικού κήπου.

Το σκεπτικό της Εταιρείας Φίλων του Εθνικού Κήπου είναι ότι με την έναρξη των έργων, όπως είναι η διάνοιξη και διαπλάτυνση οδών,  η κοπή και το κλάδεμα δένδρων, η αφαίρεση θάμνων, η εγκατάσταση εργοταξίου, κ.λπ., θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη ή βλάβη που δύσκολα θα μπορέσει να επανορθωθεί  στη φυτική βλάστηση του  Εθνικού κήπου, ενώ θα προκληθούν δυσμενείς επιπτώσεις και στα ζώα που διαβιώνουν στο Εθνικό κήπο, με τα έργα να επιφέρουν αλλοιώσεις και στο οικοσύστημα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!