Προσφυγή Κουράκη στο Εφετείο μετά την καταδικαστική απόφαση

Στο Εφετείο, προσέφυγε ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, μετά την καταδίκη του σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για την αλλαγή χρήσης γης στην περιοχή Τάλως. Στο Εφετείο, προσέφυγε και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Περυσινάκης, ο οποίος καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο με την ίδια ποινή.

«Ως δήμαρχος αλλά και ως πολίτης σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ήδη όμως με τον κ. Περισυνάκη έχουμε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Εφετείο προκειμένου να δικαιωθούμε και είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος το φως θα νικήσει το σκοτάδι και θα λάμψει η αλήθεια», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Γ. Κουράκης.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος αλλά και ένας επιχειρηματίας του Ηρακλείου, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά άλλου επιχειρηματία για διακριτική μεταχείριση στην υπογραφή αδειών που αφορούν χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συναθροίζεται κοινό (κινηματογράφους).

«Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει έντονη δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο κινηματογραφικών εταιριών σε διαφορετικές περιοχές που έχει ως αποτέλεσμα την εμπλοκή του Δήμου Ηρακλείου, o oποιος αρμοδίως εξέδωσε την άδεια λειτουργίας στους κινηματογράφους της περιοχής Τάλως, αφού στο σχετικό φάκελο αδειοδοτήσεως της αρμόδιας υπηρεσίας υπήρχαν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η άδεια αυτή έχει εκδοθεί νόμιμα και δεν μπορεί να ανακληθεί». Σύμφωνα και με την απόφαση αυτή, προσέθεσε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περισυνάκης, στον οποίο είχαν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες από το δήμαρχο, «είχε την νομική υποχρέωση να εκδώσει τη συγκεκριμένη άδεια όπως του εισηγήθηκε το 2007 η Υπηρεσία, διότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις εκδόσεως της και σε περίπτωση που δεν εξέδιδε την άδεια λειτουργίας θα διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμαρχος Γ. Κουράκης ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ, με βάση τη χρήση γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια. Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ισχυριζόμενος ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο τα συγκεκριμένα καταστήματα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΦΕΤΕΙΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΚΡΗΤΗΣ), ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!