Προληπτικός έλεγχος μαστού στο Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού

Την Πέμπτη 19 Απριλίου διοργανώνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για γυναίκες – κατοίκους του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού άνω των 40 ετών.

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υγείας-Πρόνοιας του δήμου και την εθελοντική συμμετοχή του ιατρού ογκολόγου χειρουργού, κ. Γεωργίου Φιλιππάκη, στον έλεγχο, συμπεριλαμβάνεται κλινική εξέταση, ψηλάφηση, αξιολόγηση μαστογραφίας (εφ’ όσον υπάρχει) και υπέρηχος.

Ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει μια σχετική αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως. Επίσης, είναι η πρώτη κατά σειρά αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες σε ηλικίες 35 – 50 ετών.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για τη υγεία του μαστού τους και να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!