«Πρόκληση για Δημάρχους» : Η Αθήνα στις τελικές 21 ευρωπαϊκές πόλεις του διαγωνισμού

Μία από τις 21 ευρωπαϊκές πόλεις που προκρίθηκαν ως τελικές υποψήφιες του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Πρόκληση για Δημάρχους» (MayorsChallenge) για την περίοδο 2013- 2014, την οποία διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το ίδρυμα Μπλούμπεργκ (Bloomberg Philanthropies) είναι η Αθήνα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του δήμου Αθηναίων «ΣυνΑθηνά».

«Ο ρόλος που έχει αναλάβει ο δήμος είναι να παρέχει ένα βήμα για να εκφράζονται οι ομάδες πολιτών που, με τις δράσεις τους, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Δημιουργήσαμε την πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά» όπου σωματεία, ιδρύματα, σύλλογοι γειτονιών και άλλες ομάδες κοινοποιούν τις δράσεις τους» επισήμανε ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διάκριση, στη στέγη του «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Η στέγη του «ΣυνΑθηνά» αποτελεί το δεύτερο σκέλος του εγχειρήματος, τον χώρο εκδηλώσεων, συζητήσεων και συναντήσεων των ομάδων, όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας πως ο δήμος βοηθά τους ενεργούς πολίτες, συντονίζοντάς τους με εξωτερικούς φορείς τεχνογνωσίας και πόρων, εξασφαλίζοντάς τους επίσης, κάποιες υποδομές.

Αρχικά, υποψήφιες ήταν 155 ευρωπαϊκές πόλεις. Τον Οκτώβριο του 2014 θα επιλεγούν πέντε από τις 21 που «έφθασαν» στους τελικούς. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι τέσσερις επιπλέον πόλεις θα κερδίσουν από 1 εκατ. ευρώ.

Η «Πρόκληση για Δημάρχους» δημιουργήθηκε από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ και βραβεύει πόλεις που προτείνουν πρωτοπόρες ιδέες.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!