Δήμοι

Πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη

Μετά την ανακοίνωση από τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, η «καρέκλα» του δημάρχου μένει «ορφανή» σε έναν δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον κρατήσει στα χέρια του.

Η μετακίνηση του κ. Ιωακειμίδη στην διεκδίκηση της Περιφέρειας, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές «καραμπόλες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να προσελκύσει υποψήφιο ακόμα και από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους εν’ ενεργεία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το δήμο στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια της Β’ Πειραιώς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη εκλογική Περιφέρεια εκλέχθηκαν το 2019 τέσσερις βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα οι Ειρ. Κασιμάτη, ο Γ. Ραγκούσης, ο Τρ. Αλεξιάδης και η Φ. Μπακαδήμα.

Στην περίπτωση που ο κ. Αλεξιάδης δεν βρεθεί και πάλι στο κοινοβούλιο, οι πληροφορίες τον θέλουν να διεκδικεί το δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Εξάλλου ο κ. Αλεξιάδης μαζί με την σύζυγό του από το 2003 είναι μόνιμοι κάτοικοι Νίκαιας. Στην ίδια περιοχή μάλιστα διαμένουν και οι δύο κόρες του κ. Αλεξιάδη.

Υπενθυμίζουμε ο Τρ. Αλεξιάδης έχει διατελέσει επί 16 μήνες αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα κυρίως σε θέματα φορολογικών εσόδων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Επίσης διετέλεσε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Διυπουργικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δράσης του στα κοινά, είχε εκλεγεί:

  • Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  • Αντιπρόεδρος στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών και Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και από το τρίτο έτος των σπουδών του, εργάστηκε σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.

Ενεργοποιήθηκε πολιτικά στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια (ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ) και συμμετείχε στην ίδρυση του Συνασπισμού και στην εξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από γονείς δασκάλους και μεγάλωσε στα χωριά Ξεριάς και Χρυσοχώρι Καβάλας. Έχει καταγωγή παππούδων και γιαγιάδων από Καππαδοκία, Πελοπόννησο και Ανατολική Θράκη.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Στόχος χάκερς της ρωσικής FSB Βρετανοί πολιτικοί

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB διεξήγαγε επί χρόνια επιχείρηση παράνομης απόσπασης ιδιωτικών επικοινωνιών υψηλόβαθμων πολιτικών…

6 λεπτά ago

Ερντογάν: Οι δύο χώρες «αδέλφια» και οι «Τούρκοι» στη Θράκη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του χρησιμοποίησε τον όρο «αδέρφια» για Έλληνες και Τούρκους…

9 λεπτά ago

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Η επόμενη φάση μπορεί να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να ζουν ειρηνικά» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός…

19 λεπτά ago

Σκυλακάκης: Ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει κάθε μήνα την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

Την καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, κάθε μήνα, για όλες τις κατηγορίες ρολογιών, από τον…

23 λεπτά ago

Απεργία στους Δήμους την ερχόμενη Πέμπτη

Απεργία στους Δήμους! Την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ,…

34 λεπτά ago

Μαξίμου… για κλάματα: Πέταξαν λιχουδιά στον Πίνατ για να μπει στη φωτό Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τα λεπτά όρια μεταξύ επικοινωνίας, φιλοζωίας και γελοιότητας φαίνεται πως έχουν μπερδέψει στο Μέγαρο Μαξίμου.…

41 λεπτά ago