πρώην-δήμαρχος-αγόρασε-τρεις-θαλαμηγ-1184309
ΔΗΜΟΙ | 24.05.2023 | 17:38

Πρώην δήμαρχος αγόρασε τρεις θαλαμηγούς 70 μέτρων έκαστη!

Υπήρξε δήμαρχος για τέσσερις τετραετίες! Αυτή ήταν όμως η μια ιδιότητα του. Η βασική ήταν εφοπλιστής! Ο πρώην δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος και η οικογένεια του, είναι ο όμιλος που παρήγγειλε ταυτόχρονα τρεις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, 70 μέτρων έκαστη, στα ναυπηγεία The Italian Sea Group.

Οι τρεις θαλαμηγοί, που θα φέρουν τα σήματα της Admiral και ειδικότερα του μοντέλου GC-Force 70, έχουν ολική χωρητικότητα (GT) της τάξης των 2.000 τόνων, γεγονός που -σε συνδυασμό με τον τύπο και το ναυπηγείο του σκάφους- τοποθετεί την αξία της καθεμίας στην περιοχή των 60 εκατομμυρίων. Ήτοι το συνολικό τίμημα της παραγγελίας προσεγγίζει τα 180 εκατομμύρια. Ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι η παραγγελία αφορά τρία σκάφη το τίμημα ενδέχεται να έχει μειωθεί ακόμα και ως και 30%.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» πίσω από την παραγγελία, ο Ευάγγελος Αγγελάκος έχει διατελέσει επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχος στις Οινούσσες. Πριν όμως από την ανάδειξή του στην τοπική αυτοδιοίκηση στα τέλη της δεκαετίας του ’90, επιχειρούσε ως εφοπλιστής ήδη από το Λονδίνο. H ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας είναι η Angelakos (Hellas) S.A. και εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο ενώ επικεφαλής της ανάπτυξης του ομίλου Αγγελάκου στο yachting φέρεται από την αγορά να είναι ο ένας εκ των γιών του, ο Δημήτρης Αγγελάκος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αγορά των θαλαμηγών αποσκοπεί στην εκμετάλλευση τους, μέσω των ναυλώσεων, δραστηριότητα στην οποία η εν λόγω οικογένεια έχει δείξει ενδιαφέρον ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Εξάλλου, η οικογένεια Αγγελάκου διαθέτει ήδη δύο θαλαμηγούς Benetti, η μία εκ των οποίων 56 μέτρων που αγοράστηκε πέρσι το καλοκαίρι και η άλλη 60 μέτρων που αγοράστηκε πριν τρία περίπου χρόνια. Το 60μετρο super yacht μάλιστα, το οποίο φέρει το όνομα IDyllic, είναι αυτό που στα τέλη Απριλίου προσέκρουσε ξημερώματα σε αγκυροβολημένη υδροφόρα στην περιοχή των Σπετσών. Έκτοτε φέρεται να έχει επισκευαστεί και να έχει επιστρέψει στην αγορά προς ναύλωση.

Η εκμετάλλευση των συγκεκριμένων θαλαμηγών που θα χτίσει η Admiral, εκτιμάται πως μπορεί να πετύχει εβδομαδιαίους ναύλους της τάξης των 550.000 – 650.000 ευρώ, ενώ λόγω του μεγέθους τους μπορούν να δουλεύουν κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους ταξιδεύοντας τον χειμώνα σε άλλες περιοχές, όπως η Ερυθρά Θάλασσα ή η Καραϊβική.

Τα super yachts θα κατασκευαστούν από χάλυβα και αλουμίνιο και θα διαθέτουν όλα πολυτελή διαμόρφωση με 7 καμπίνες επιβατών καθώς και καταλύματα για το πλήρωμα σε 10 επιπλέον καμπίνες…

Οι δουλειές του πρώην δημάρχου –  εφοπλιστή πάνε από το καλό στο καλύτερο…