«Προειδοποιητική βολή» από την ΠΟΕ – ΟΤΑ στο ΥΠΕΣ: Να καταβληθεί άμεσα η υπερβάλουσα μείωση

Την απαίτηση να καταβληθεί άμεσα η υπερβάλουσα μείωση σε όσους εργαζόμενους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4325/2015 (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες), ζητάει η ΠΟΕ – ΟΤΑ με έγγραφο που αποστέλλει προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Χρ. Βερναρδάκη.

Αναλυτικά στο έγγραφο επισημαίνεται:

«Για πολλοστή φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις νομολογίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να εφαρμόσουν την σκληρή μνημονιακή πολιτική που αποσκοπεί στην συνεχή οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων.

Σε νέο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (αριθμ. πρωτ.: 2/76767/ΔΕΠ/29-1-2016) που απαντά στο αίτημα της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. για την διατήρηση της υπερβάλλουσας μείωσης στους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν μέσω της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, φαίνεται ξεκάθαρα η απαξίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών στην 122/2015 Πράξη του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μία πράξη που ανακάλεσε προηγούμενη και παγίωσε την διατήρηση της υπερβάλλουσας μείωσης σε συναδέλφους που είχαν μεταταχθεί με την ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και για την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης και σε όσους εργαζόμενους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4325/2015 (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες), καθώς με την υπ’ αριθ.: 351/2015 Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου λύνεται το πρόβλημα. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όμως και πάλι με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 2/53212/ΔΕΠ/25-9-2015 έγγραφό του επιμένει στην άποψή του και συνεχίζει να αρνείται την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης αλλά και την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν αναδρομικά.

Στην ανωτέρω Πράξη (351/2015) του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά σε συνάδελφο Σχολικό Φύλακα που επέστρεψε στην αρχική του θέση αναφέρεται ότι, «… σύμφωνα με τα όσα έγιναν δεκτά ανωτέρω η επίμαχη παροχή νομίμως καταβάλλεται στη φερόμενη ως δικαιούχο υπάλληλο, αφού αποτελεί νομίμως τμήμα των αποδοχών των υπαλλήλων που κατατάσσονται στις επανασυσταθείσες θέσεις. Συνεπώς η εντελλόμενη με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα δαπάνη είναι νόμιμη και το ένταλμα αυτό πρέπει να θεωρηθεί».

Κύριοι Υπουργοί,

Επειδή αυτή η τακτική του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των εργαζομένων, καλείστε ως αρμόδιοι να εφαρμόσετε το Ν.4325/2015 που προβλέπει την υποχρεωτική καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης σε όσους επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες) και με δικό σας έγγραφό σας να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα, λαμβάνοντας υπ’ όψη σας και την υπ’ αριθμ.: 351/2015 Πράξη, του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνημμένα σας στέλνουμε».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠ-ΕΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΣΑ ΜΕΙΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!