Πρόεδρος ΠΕΔΚΜ: Πρόβλημα «κυβερνησιμότητας» των δήμων θα φέρει η απλή αναλογική

Σειρά θεμάτων που ζητούν άμεσα επίλυση, έθεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην κεντρική εκδήλωση του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κυρίζογλου ζήτησε λύσεις σε ζητήματα όπως η ανεργία και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, τα λουκέτα και η αποεπένδυση, η αύξηση της εγκληματικότητας, οι μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ, η ολοκλήρωση του Μετρό με τις επεκτάσεις του, τα προβλήματα της σχολικής στέγης, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου ολόκληρου του Θερμαϊκού Κόλπου, η αντιπλημμυρική προστασία, η εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, οι καθυστερήσεις σε ζητήματα των αναδασμών γης και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Πρέπει να εισακουσθεί το αίτημα για ανάληψη ενός κομματιού του ΕΣΠΑ από τους δήμους. Να ένας τρόπος, που δείχνει αποκέντρωση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική θεσμική ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οδηγεί σε τοπική ανάπτυξη», ανέφερε ο κ.Κυρίζογλου απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα. Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών πρόσθεσε πως «δεν μας φοβίζει κανένα εκλογικό σύστημα. Ούτε ανησυχούμε γι’ αυτό. Αναλογισθείτε, όμως, τις ευθύνες σας. Πού θα οδηγηθούν οι δήμοι. Τι θα συμβεί αν δεν αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα της κυβερνησιμότητας των δήμων, σε περιπτώσεις μη επίτευξης συμφωνίας και άρα μη επίτευξης πλειοψηφίας».

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονο πως η ΠΕΔΚΜ θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής στο συγκεκριμένο τριήμερο συνέδριο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!