προέδρος-πεδα-δήμαρχος-αθηναίων-χάσ-439397
ΔΗΜΟΙ | 26.01.2018 | 13:50

Προέδρος ΠΕΔΑ – Δήμαρχος Αθηναίων: Χάσμα αυτοδιοίκησης με την υπόλοιπη Ευρώπη

Το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συνάντησε και συνεργάστηκε μαζί του σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ο νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Η συνεργασία έγινε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του κ. Γ. Ιωακειμίδη με τους 66 Δημάρχους του λεκανοπεδίου στη βάση της αλληλοενημέρωσης, της καταγραφής προβλημάτων και της κοινής παραδοχής ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει ό,τι έχει χάσει στα επτά τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης .

Στην συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών, υπήρξε συναντίληψη στα προβλήματα που χαρακτηρίζουν και επιβαρύνουν σήμερα την αυτοδιοίκηση, συμφώνησαν ότι ένα μεγάλο μέρος της κρίσης που βιώνουν οι πολίτες το διαχειρίζεται με επιτυχία η αυτοδιοίκηση μέσω των δράσεων, πρωτοβουλιών και επιλογών της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και κατέληξαν με την κοινή διαπίστωση ότι η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας υπολείπεται σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό της αυτοδιοίκησης των χωρών της Ευρώπης και τόνισαν με έμφαση ότι «αυτό το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει και οφείλουμε να το γεφυρώσουμε…»