Categories: Δήμοι

Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου αποκάλεσε δήμαρχο ΑΜΕΑ και πήρε …διαγραφή!

Σε χονδροειδέστατη απρέπεια απέναντι στους ΑμΕΑ υπέπεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί μια ευτελή πολιτική αντιπαράθεση σε τοπικό επίπεδο με τον δήμαρχο Άνδρου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου ο οποίος προχώρησε στη διαγραφή του Γ. Σανταμούρη από την Δημοτική Παράταξη “Τήνος – Δύναμη Δημιουργίας” μετά τις δηλώσεις για τα ΑΜΕΑ.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Γ. Σανταμούρη για τα ΑΜΕΑ που είναι εκτός πλαισίου των αρχών και των αξιών της Δύναμης Δημιουργίας αποφασίστηκε, ομόφωνα, η διαγραφή του από τη δημοτική μας παράταξη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ο Γ. Σανταμούρης βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Ο Γιώργος Σανταμούρης, λοιπόν, θεώρησε σκόπιμο να αποκαλέσει τον δήμαρχο Άνδρου «ΑμΕΑ», εκτιμώντας ότι μεταχειριζόμενος τον όρο που απευθύνεται σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στη χώρα μας θα τον υποτιμήσει!

Σαν να μην έφτανε αυτή η πρώτη απρέπεια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια με άθλιο τρόπο υπέρ του χαρακτηρισμού.

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου και απαντώντας σχετικά με το θέμα, είπε: «(τη λέξη) ΑμΕΑ δεν την επινόησα εγώ, αυτή υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ».

Ο Γ. Σανταμούρης φρόντισε να καλύψει με τη χυδαιότητά του τόσο όσους είναι θρησκευόμενοι όσο και τους άθρησκους, αφήνοντας παντελώς εκτεθειμένους όλους όσοι είναι άνθρωποι.

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Σανταμούρη

Σχολιάζοντας τις χυδαιότητες του Γιώργου Σανταμούρη, η έπαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη-Άσπρου, είπε: «Αποκορύφωμα όλων, που θα ήταν εκ μέρους μου απαράδεκτο να μην πάρω θέση και να μη σχολιάσω, ήταν η προσπάθεια εξήγησης που δόθηκε από τον κ. Σανταμούρη δημόσια και on camera στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, στο οποίο συμμετείχα τόσο εγώ όσο και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο κ. Λεονταρίτης, όπου ακούσαμε μια εξίσου αποκρουστική και απαράδεκτη προσπάθεια επεξηγήσεως των απόψεών του, από τον κ. Σανταμούρη, που έφτασε σε διαχωρισμό “πιστών και απίστων” και αναφορά “σε κατάρα του Θεού και σε λάθη της φύσης”».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «αντίστοιχες εκφράσεις μάς πληγώνουν. Πληγώνουν τις μικρές κοινωνίες μας, τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν τα δικά τους άτομα, που στην τελική δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά άτομα με ειδικές δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να ανακαλύψουμε ως κοινωνία και αξίζουν την αγάπη μας, την κατανόησή μας και την προσπάθεια επανένταξης, και όχι αποκλεισμού και διαχωρισμών. Αυτά τα ακούσματα μας πάνε πολύ πίσω και είναι κρίμα για μας και τον τόπο μας».

Comments are closed.


Recent Posts

Χαλάνδρι: Ένα όνομα και μια γυναίκα πίσω από το εγκαταλειμμένο βρέφος

Τη λύση του μυστηρίου για το μόλις 2 μηνών βρέφος (κοριτσάκι) που βρέθηκε παρατημένο προχθές το απόγευμα σε παιδική χαρά…

12 δευτερόλεπτα ago

Καζακστάν: Συνελήφθη για προδοσία ο πρώην επικεφαλής εθνικής ασφάλειας

Καζακστάν: Συνελήφθη για προδοσία ο πρώην επικεφαλής εθνικής ασφάλειας Οι αρχές του Καζακστάν συνέλαβαν τον Καρίμ Μασίμοφ, τον πρώην επικεφαλής…

9 λεπτά ago

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Πάρτε μέτρα για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών με ασφάλεια, ενώ παράλληλα…

15 λεπτά ago

Ακρίτα: Εκτός από ανιστόρητος ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ούτε ελληνικά!

Αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει «πολιτικός εξόριστος» στο… Παρίσι, προφανώς δεν ξέρει ούτε τα στοιχειώδη και η…

20 λεπτά ago

ΣΟΚ: Κλείνουν το «Παίδων Πεντέλης» εν μέσω πανδημίας

ΣΟΚ: Κλείνουν το «Παίδων Πεντέλης» εν μέσω πανδημίας Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου…

27 λεπτά ago

Πέτσας: Ποια νέα μέτρα έρχονται για τους ανεμβολίαστους

Πέτσας: Ποια νέα μέτρα έρχονται για τους ανεμβολίαστους Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο αναπληρωτής…

33 λεπτά ago